Vergeet niet te kijken!

Zoekveld

Vergeet niet te kijken!
02
okt

Wat een mooi beeld van Ronny en Antonio na de Great Breweries Marathon. Samen vestigden zij een nieuwe wereldrecordtijd in het marathonlopen met een persoon in rolstoel.

Antonio kijkt recht in de lens. Bruingebrand. Hij heeft handschoenen aan. Vermoedelijk helpt hij hiermee Ronny een handje. Net zoals we hebben gezien in de Valle d’Aosta (IT) waar wedstrijden worden gehouden voor duo’s in bobslee op asfalt. Bij het naderen van de bocht gaat de zittende rijder in de remmen. Waarna de duwer bijsteekt en weer op de slee springt.

Voor Ronny en Antonio staan grote flessen bier. Duvel en Palm. Ronny legt zijn hand op die van Antonio. Die prestatie lever je immers niet alleen. 3u35’26” is de tijd die zij samen aflegden. Meteen een nieuw wereldrecord.

De beste prestatie in ‘half marathon pushing a wheelchair’ staat vandaag op naam van Andrew Stewart (UK) die zijn zoon Chris na 1u54’49” over de meet duwde.

Moet kunnen, denkt Ronny. En dus onderneemt hij ook een aanval op die beste prestatie in Brussel op 2 oktober. Een week later te zien in ‘Iedereen Beroemd’. Vergeet niet te kijken.

Johan De Vos