Competitie

Zoekveld

 • Een weekendje COBW…
  15
  mei

  Standaard lijdt ondergetekende na dit weekend aan een zeer acute vorm van stemverlies en is er een nog groter slaaptekorten ontstaan, maar niets staat een verslagje in de weg.
  Common Blue White! Ofwel een weekend vol clubliefde! Ik geef u maar wat graag een bloemlezing van het eerste nummer (hamer dames) tot het laatste nummer (4x400 mannen).
  Zowel bij de mannen als de vrouwen een top-3 in de hamer, bij de vrouwen ging het gepaard met het nodige (jaarlijke traditie ;) ) gebibber. Bij de mannen echter een zeer solide competitie met de zware hamer door onze junior Kobe.

  Lees meer
 • Interclub dames KBAB te Lokeren - Zaterdag 13 mei 2017
  15
  mei

  Er stond onze dames een zware interclubwedstrijd te wachten in Lokeren. We moesten enkele toppers missen . Ook het opstellen van enkele jongeren ( cadetten en scholieren) is altijd een groot vraagteken. Kunnen zij de stress aan om mee te doen met de top van het land? De traditie van meer dan 30 jaar onafgebroken verblijf in de hoogste klasse ; daar vecht je voor met alle middelen die je hebt…. Onze vaste waarden hebben ons niet in de steek gelaten!
  Ook het weer  was zeker geen meevaller.

  Lees meer
 • Een worp voor 'aller tijden'
  02
  mei

  Lars Coene - als je hem nog niet zou kennen, zal het vanaf nu zeker niet meer mankeren! - deze Lars presteerde het om op 1 mei 2017 de discus van 60m50 te gooien.
  Hoe ver is dat?
  Dat is héél ver!

  Dat is zo ver, dat hiermee een cadetten-KAAG-clubrecord van bijna twintig jaar oud van het bord wordt geveegd. Dat record stond dus tot eergisteren op naam van Milosz Tomanek met 57m84. En die Milosz is niet de eerste de beste, want hij is nog altijd clubrecordhouder bij de senioren...

  Lees meer
 • De KAAG-stal hunkert naar de zomer
  27
  apr

  De atletiekpers heeft onze honger in de gaten!

  KAAG opende het outdoorseizoen dit weekend (22 en 23 april) met power. Op de provinciale kampioenschappen – een tweedaagse, eerst in Gentbrugge en 's anderendaags in Lebbeke – oogsten de onzen niet minder dan 52 medailles. Daar waren enkele opmerkelijke prestaties bij, in die mate dat de atletiekpers ze opnam in haar hoofdingen en commentaren.

  Atletiekleven, het magazine van de Vlaamse Atletiek Liga, kopte in zijn nummer 2017/25:

              “LARS COENE IMPONEERT MET STEVIGE VOORJAARSCONDITIE”

  Lees meer
 • Hoe zou het nog met Nenah zijn?
  24
  mrt

  Nenah De Coninck is één van onze topatleten. We zagen haar deze winter in geen enkele wedstrijd. Ze is een trouwe leerlinge van de topsportschool,  ze traint daar en we zien haar dus ook niet op onze clubtrainingen. We mogen ons dus met recht en reden afvragen: “Hoe zou het nog met Nenah zijn?” Daarbij, als nieuwe clubreporter, had ik niet het voorrecht om haar in de voorbije jaren van nabij te volgen.  Niet al te veel informatie, maar grote nieuwsgierigheid is dus mijn deel.

  Lees meer
 • Kampioenen van alle leeftijden
  14
  mrt

  In de missie van onze club staat uitdrukkelijk vermeld dat we atletiekkansen willen geven aan alle leeftijden. Met een Topsporthal zo dicht bij de deur is het ook niet verwonderlijk dat onze masters-clubleden ook daar de weg vinden. Zelfs tot op het hoogste podium.

  Zaterdag 11 maart werden voor die leeftijdscategoriën de provinciale en de nationale titels indoor betwist.

  Lees meer
 • En op het einde winnen Alix en Syrah
  11
  mrt

  Als reporter heb je momenten tekort om alle emoties vast te leggen die gepaard gaan met het winnen van een nationale titel (weekend van 4 en 5 maart 2017 te Gent). De oogst aan indoortitels en medailles voor onze club was alweer indrukwekkend: zeven maal goud, vier maal zilver, vier maal brons. Dat is bijna een zeeroverskist vol. En toch was niets daarvan gestolen. Alles dik verdiend.

  Lees meer
 • Als geluk ook op de foto staat.
  08
  mrt

  Dit weekend was de Topsporthal in Gent opnieuw the place to be voor  alle jonge atleten die zich mochten meten op Belgisch niveau: de medailles indoor in de categorieën cadetten, scholieren, junioren en beloften waren er te verdienen.

  En of KAAG daar bij was? Zeker weten. Wellicht waren we bij de meest gelauwerde clubs. De moderne technieken laten ons toe in het hoofd te kijken van elk van onze medaillewinnaars.

  Lees meer
 • Als geluk ook op de foto staat.
  08
  mrt

  Dit weekend was de Topsporthal in Gent opnieuw the place to be voor  alle jonge atleten die zich mochten meten op Belgisch niveau: de medailles indoor in de categorieën cadetten, scholieren, junioren en beloften waren er te verdienen.

  En of KAAG daar bij was? Zeker weten. Wellicht waren we bij de meest gelauwerde clubs. De moderne technieken laten ons toe in het hoofd te kijken van elk van onze medaillewinnaars.

  Lees meer
 • Een BK om van te smullen
  20
  feb

  We hebben een aantal echte indoorspecialisten in huis en mogen de topsporthal ook wel als onze winterse thuisbasis beschouwen. Tijd dus om te oogsten op het BK alle categorieën!

  Toegegeven, afgelopen weekend werden we verwend aan de Watersportbaan: medailles en een karrevracht persoonlijke records voor de Buffalo’s.

  Ladies first!

  Lees meer
 • IFAM-podia
  13
  feb

  De IFAM-meeting van 11 febrauri 17 in de Topsporthal was een gelegenheid om ons ook in internationaal gezelschap te meten. Meerdere clubgenoten onder het ruime deelnemersveld. We beperken ons hier tot de meest opgemerkte prestaties.

  Sarah Missinne bevestigde haar titel van Vlaams Indoorkampioen. Ze won nu IFAM-goud op de 60m horden in een mooie 8"46, dit is slechts één honderdste boven het clubrecord.

  Lees meer
 • Samengevat in één cijfer
  06
  feb

  Soms schieten woorden tekort. Zegt men soms wel eens. Dat gebeurt mij niet vaak. Ik zoek dan woorden. Andere.
  En toch, vandaag word ik overweldigd door cijfers. Vanop twee fronten dan nog. Er was zondag 5 februari het Provinciaal Kampioenschap veldlopen in Beveren. En het hele weekend was de Topsporthal in Gent gevuld met meerkampers. Lijsten, tabellen en getallen. Hoe breng je dat onder woorden? Moeilijk.

  Lees meer

Pagina's