Succes heeft vele vaders... dus zijn we eventjes vaderlijk.

Zoekveld

Succes heeft vele vaders... dus zijn we eventjes vaderlijk.
20
aug

Wie kent deze jonge dame op het hoogste schavotje? Het is een topsporter, jawel. Winnares van een bronzen medaille op de O.S. in Rio. Nog niet herkend? ... Jolien D'hoore! De kleine Jolien is haar sportcarrière niet begonnen op de fiets, maar wel in de atletiek. En dan nog bij KAA Gent.  Jolien liep haar eerste crosske in Ronse bij de 'kuikentjes' op 11 november 1996, op dat ogenblik nog niet aangesloten. Eind oktober 1997 sloot Jolien aan bij KAA Gent.

De foto hierboven dateert van 4 januari 1998, na haar overwinning bij de benjamins op de Molenkouterveldloop te Merelbeke.

Noël Vergaerde was toen haar jeugdtrainer bij onze club en kan haar nog perfect beschrijven:

In haar prille jeugd waren de karaktertrekken die haar nu zo typeren reeds duidelijk aanwezig. Een bijterke met een sterke wil en veel karakter, niet snel tevreden, het kon altijd wel nog iets beter.

Een donderwolk na een voor haar mindere prestatie, ook al was de entourage tevreden, Jolien had haar eigen mening over haar prestatie. Haar ontgoocheling was duidelijk op haar gezicht af te lezen. Er moest echter ook niet te veel drukte gemaakt worden na een héél goede wedstrijd.

Het thuis eindeloos oefenen met een hockeybal tot het uiteindelijk lukte om vanuit de tuin over het dak naar de straatkant te gooien, om zo de aanloop en afgooi in te oefenen, is iets wat ik mij nog héél goed herinner van bij de benjamins. Op training de jongens van haar leeftijd kloppen was dan ook een leuke beloning.

Zo zie je maar, hoe het allemaal begon. Een meisje met vele talenten, maar vooral met de kampgeest van een topper. Heeft KAAG hier een Nafi-tje uit handen gegeven? Niemand kent het antwoord op die vraag. Wat we wel weten is dat Jolien is geworden tot wie zij zelf wilde zijn: een toffe topsportvrouw met een olympische mentaliteit.

Maar ja, het spreekwoord zegt: "Succes kent vele vaders!". Dus mag niemand ons het gevoel kwalijk nemen met onze atletiekclub enkele jaren een sportieve vader- én moederrol voor Jolien te hebben waargenomen. Maar finaal zeggen we in alle bescheidenheid: "Proficiat Jolien, en nog veel succes verder!"

ADD