Kampioenen van 's morgens tot 's avonds

Zoekveld

Kampioenen van 's morgens tot 's avonds
09
jan

Toen Lars Coene en Karel Lagast die morgen van 8 januari 17 wakker werden, de kille mist aan de buitenkant van hun raam zagen hangen, moeten zij wellicht gedacht hebben: "Ooh wat een lekker weertje om eens heerlijk te gaan indooren!". Op dus naar de Topsporthal aan de watersportbaan voor de provinciale kampioenschappen. Zij moesten inderdaad al vroeg in de voormiddag aan de bak. Maar dat belette hen niet om er voluit voor te gaan, want kijk, de resultaten waren ronduit verbluffend. Lars werd dubbelkampioen: zowel in hinkstap als in verspringen. Met een jump van 6m20 verbeterde hij zijn eigen clubrecord. En met 12m22 hinkstapte hij indoor beter dan elke andere buffalocadet ooit. Dat clubrecord maakte hij afhandig van... Karel!

Karel liet dat niet op zijn beloop. Hij werd kampioen in hoogspringen met 1m82. Meteen een evenaring van een clubrecord van Aaron Botterman. Met zijn zilver in het verspringen, met 6m42, nam hij het clubrecord scholieren indoor over van Ewout Dumon.

Daarmee waren de hoeratonen gezet en voelden anderen zich verplicht om ook de overwinningstrom te roffelen. Jente Hauttekeete werd een mooie kampioen op de 60m horden bij de cadetten. Ei zo na slaagde ook hij in een dubbelslag. Zijn hoogtesprong van 1m73 was even goed als die van de winnaar, maar zijn parcours hield hem nipt op de zilveren medaille. Die 173 centimeter waren wel opnieuw goed voor een clubrecord. En dat veroverde hij op... Karel Lagast!

Al dat animo in de springnummers werd nog een beetje aangewakkerd door Ester Lagast en Alix De Clercq die respectievelijk cadetten- en scholierenkampioen werden in hinkstap en door Charlotte Lambrecht die het seniorengoud won in het verspringen!

Zeven gouden plakken dus in de kampnummers, daar kwamen er nog vijf bij in de loopnummers. Die waren een beetje anders verspreid over de leeftijdscategoriën. Eéntje bij de cadetten en die was voor Syrah Ghijselings. Deze keer niet op de haar vertrouwde 800m maar op de 400m. Bij de scholieren jongens wel een 800m-kampioen: Thibauld Guilbert in een mooie 1'57"62. Brecht Fasseur deed hetzelfde bij junioren, in 1'54"47. In deze leeftijdscategorie sprintte Sofie Van Gijseghem zich op 60m vlak (7"88) mooi naar het hoogste schavotje. En tenslotte maakte Viktor Benschop aan de concurrentie duidelijk dat ook bij de senioren met hem zal moeten rekening gehouden worden: 1'51"42 is een 800m-chrono waarmee je mag naar buiten komen. Maar zo lang het nog koud en mistig is, doen we dat liever binnen.

Laten we nog vermelden dat er nog tal van ander eremetaal werd gewonnen door onze blauwwitten, dat er nog andere clubrecords zijn gesneuveld (maar dat de boekhouding daarover nog moet nagezien worden!), dat de trainers er tevreden uit zagen, dat alle andere atleten die onze kleuren verdedigden ook zeer bedankt zijn, dat onze kantinewerkers ettelijke hotdogs hebben verkocht, en dat alle andere vrijwilligers en supporters een high five verdienen. Tot nog eens.

ADD

Foto (RC): Lars Coene kampioen.