Als club naar het kampioenschap van Vlaanderen indoor

Zoekveld

Als club naar het kampioenschap van Vlaanderen indoor
17
jan

Laten we even vertrekken van de foto hierboven. 
We zien een deel van onze jongste atleten, onder leiding van jeugdtrainer Nicolas in opwarmingsmodus. Het gebeurt in de 'catacomben' van de topsporthal in Gent. Straks worden ze losgelaten in diverse wedstrijden... Hier begint het verhaal van KAAG als atletiekclub. Jongens en meisjes, die zich nog niet eens atleet willen noemen, maken onder deskundige begeleiding kennis met de leuke dingen van onze sport, met het plezier van technisch en motorisch leren, met het meten van eigen kunnen. Dan zien we ze, als ze die smaak volledig te pakken hebben, evolueren van benjamins, over pupillen tot miniemen, en later tot cadetten en scholieren. Ze blijven mekaar ook opzoeken en mekaar vinden als clubgenoten en als team. Bijvoorbeeld in de estafettewedstrijden van zondag 15 januari '17.  Bij de pupillen en miniemen, jongens zowel als meisjes, wonnen we alle 4 x 200 meters! Het meisjes-miniemen-quartet (met Jill, Manon, Yelena en Amélie) flirte met het clubrecord (17 honderdsten van een seconde is niet veel op 800m!). En dat staat op naam van illustere namen als Nenah en Sarah. Neen, niet meer voor heel lang, als je het ons vraagt.

In die laatste wedstrijd, met 25 ploegen, stelde KAAG er nota bene zelf vier op. Om maar te illustreren waar we als club kunnen komen: het begint bij die foto hierboven en het evolueert naar deze teamprestaties. We slaan in dit verslag bewust de individuele uitschieters over. Die er ook waren, in dat ruime deelnemersveld, in diverse individuele competities.

In de categorieën cadetten en scholieren was het uitkijken naar de laatste testen in het licht van het kampioenschap van Vlaanderen, komend weekend in diezelfde topsporthal. Toch een beetje onze thuishaven. Welnu we noteerden uitstekende cijfers. We slaan ook deze informatie hier over, maar focussen ons op het feit dat we zondag met een delegatie van 32 jongens en meisjes aan de start zullen komen. Ze zijn er klaar voor, de Lennarts, de Jentes en Marions, de Richards, Larsen, Neles, Hannes en Jennas of hoe je ze ook noemen wil.

Ze zullen beginnen in de catacomben. En in de spotlights zullen ze knallen. Dan zullen we wèl naar de cijfers moeten kijken, want records gaan er sneuvelen. Reken maar!

 

ADD