Jenna, een van onze jongste kampioenen

Zoekveld

Jenna, een van onze jongste kampioenen
25
jan

Gent, 22 januari 2017, Topsporthal Vlaanderen.

Jenna De Smet

Jenna is kersvers Vlaams Kampioen bij de cadetten 400m indoor. Zij liep in een zeer assertieve wedstrijd, die ze met glans won, met een schitterend clubrecord van 59”30 er boven op.

We konden aan haar en haar papa een paar vragen stellen na de wedstrijd.

Vraag: “Is papa naar hier gekomen met het gedacht een Vlaamse Kampioene te krijgen?”

Papa: “Ik wist dat het er zeker in zat. Op basis van de tijden dacht ik dat ze ging moeten concurreren met Nina Denolf, maar uiteindelijk is gebleken dat twee andere loopsters tweede en derde geworden zijn.”

Vraag: “Toch niet de uitslag die jij verwacht had, dus?”

Jenna: “Neen ik had verwacht dat Nina tweede ging zijn, maar kijk ze is vierde... maar met mijn eerste plaats ben ik toch enorm blij!”

Vraag: “Ja, natuurlijk. Je mag eerst naar jezelf kijken, toch?

Jenna: “Jaja, maar ik ben enorm blij!”

Vraag: “Voordien deed je niet zo veel vierhonderds, of wel?”

Jenna: “Neen het is Hendrik die mij zo een beetje is beginnen pushen voor de vierhonderd. Vroeger had ik enorm veel schrik voor de langere afstand. Maar Hendrik heeft het er toch een beetje ingestoken en mij aangemoedigd... en nu direct het clubrecord er bij, tja, ik ben enorm blij! (Brede glimlach)

Vraag: “Proficiat. En wat zijn de verwachtingen voor de rest van het seizoen? Het indoorseizoen om te beginnen?

Jenna: “Dank je. Mijn verwachting was om onder de minuut te lopen, en dat is nu al gelukt, dus...Heel blij!”

Vraag: “En papa, nog grote verwachtingen?”

Papa: “Ik hoop dat ze iedere keer haar best doet. Dat is al het voornaamste. En dan zullen we wel zien hoe ver dat ze dit seizoen gaat eindigen. Maar ik denk dat ze nog heel wat progressiemarge heeft.”

Vraag: “Haar best doen? Doet ze dat nu nog niet? Of kan ze nog beter trainen en zo?

Papa: “Absoluut, ze doet zeker haar best. Het enige dat ik denk is, dat ze nog een beetje beter wedstrijdgevoel moet hebben. Maar dat was hier vandaag een heel goede ervaring. Ik was vooral blij met de manier waarop ze het aangepakt heeft. Ze heeft niet afgewacht tot er iemand, die ook tot de snelste behoort, de kop neemt en dat ze zij dan de kat uit de boom kijkt om hopelijk op het einde er nog voorbij te gaan. Ik heb haar gezegd, probeer onmiddellijk het initiatief in handen te nemen en als je echt de betere bent, dan ga je dat houden tot de streep. En dat is zo gebleken.”

Vraag: “Fantastisch. Ik hoor hier 'de adviezen van papa'. Is hij de dichtsbij zijnde adviseur of trainer?

Jenna: “Ja thuis toch.” (lacht uitbundig)

Vraag: “Ja thuis mag dat éh, maar op de piste?”

Vraag: “Thuis zegt hij hoe ik mijn best moet doen in atletiek en zo. Maar ik luister wel niet altijd en zo maar ja... Maar Hendrik en Melanie geven ook veel advies en ja, dat helpt zeker!”

Een sympathiek meisje, die Jenna, die niet altijd luistert naar haar papa, maar toch haar best doet. Maar die dat bekent terwijl papa naast haar zit.
Een heel tevreden familie De Smet. Ook mama zit te glunderen in de tribune.

ADD