Sarah, tussen trainen en studeren

Zoekveld

Sarah, tussen trainen en studeren
30
jan

Sarah Missinne,  tussen trainen en studeren door, kwam ze even kampioen van Vlaanderen worden.

Ja, dat is pas de volledige titel van dit kortverhaal.

Onze Sarah Missinne was de laatste tijd iets minder op het voorplan. We zagen haar plots opnieuw aan de start van de 60m horden op de Vlaamse indoorkampioenschappen. Zij won haar reeks vrij gemakkelijk, én in een stevige tijd van 8”52. De tweede van allen. In de buurt van Dorien Van Diest, tot nu toe toch de uitgesproken favoriete voor deze kampioenrace.

Mochten we een podiumplaats verhopen, of zelfs de hoogste? Verhopen zouden wij wel durven, maar Sarah zou het moeten doen.

Ze kwam geconcentreerd aan de start van de finale. Klaar! Schot. De speaker tweette een snelle start van Sarah Missinne! Was ook hij verrast? En Sarah hield gelijke tred met Dorien. Tot op de laatste horde. Misschien? Zagen wij het goed? En dan nog die laatste jump...

Supporters keken naar mekaar. Onwetend. Wie wint? Onbeslist. En keken naar het scorebord. Onbeslist! Dezelfde tijd: 8”49. Het oog van de fotofinishjury besliste toch snel en kordaat: de kampioene is Sarah Missinne van KAA Gent!

 

Wij strikten Sarah kort nadien voor een gesprekje.

Vraag: “Kampioen van Vlaanderen. Proficiat. Was dat een verwachting of een doelstelling?”

Sarah: Neen, eigenlijk niet, want ik heb twee jaar aan een stuk wat tegenslag gehad door kwetsuren en zo. En soms een beetje de moed verloren. Maar ik heb nu gedacht, ik ga een nieuw jaar beginnen. Een nieuw begin. En kijk. Ik ben heel blij dat dit tot nu toe lukt. Want op stage in Afrika ging ook alles goed. Maar dat ik zou winnen, neen, dat had ik nog niet echt verwacht neen (lacht een beetje verontschuldigend).

Vraag: “Maar in de wedstrijd, met die laatste jump gaf je aan: ik ben er opnieuw!”

Sarah: “Ja, dat wel. Het is zo'n beetje een bevestiging voor mij toch, ja.”

Vraag: “Liggen de echte doelstellingen later op het seizoen, in de zomer?”

Sarah: “Ja toch wel. Ik zie het indoor als een voorloper van het zomerseizoen, maar het is natuurlijk leuk als je indoor ook al goed presteert. Goed voor het zelfvertrouwen. Kijk het is nu mijn eerste wedstrijd vandaag. Ik heb wel het gevoel dat het nog beter kan. Maar ja, ik ga er toch nog niet te veel van verwachten (lacht).

Vraag: Het is dus nog een beetje ontspanning?

Sarah: “Ja toch wel. Het is wel een beetje stress, omdat het kampioenschap is natuurlijk, maar toch probeer ik nog ontspannen te lopen, want als ik mij ga opspannen loop ik meestal niet zo goed."

Wij: "Proficiat!"

Sarah: "Hoi, merci!"

En weg was Sarah. Nog even gaan studeren op zondag. Er stonden nog horden op het programma van volgende week: examens.

 

ADD

Foto: Johny De Ceulaerde