IFAM-podia

Zoekveld

IFAM-podia
13
feb

De IFAM-meeting van 11 febrauri 17 in de Topsporthal was een gelegenheid om ons ook in internationaal gezelschap te meten. Meerdere clubgenoten onder het ruime deelnemersveld. We beperken ons hier tot de meest opgemerkte prestaties.

Sarah Missinne bevestigde haar titel van Vlaams Indoorkampioen. Ze won nu IFAM-goud op de 60m horden in een mooie 8"46, dit is slechts één honderdste boven het clubrecord.

Viktor Benschop zette met een sterke finish op de 800m wel een nieuwe clubrecord neer: 1'51"07. Hij stond daarmee als beste Belg op de derde podiumtrede.

In het tussenprogramma van deze meeting, het Belgisch Kampioenschap 4 x 200 m, konden noch onze dames, noch onze herenploeg wedijveren voor de overwinning. De herenploeg was bewust samengesteld uit junioren en die vochten zich wel naar een nieuw clubrecord binnen hun categorie: 1'33"81. U hoort graag hun namen: Jonathan Verstraete, Reindert Dumon, Brecht Fasseur en Robin Van Damme.

We vermelden nog graag de prestatie van onze cadette Syrah Ghijselings. Zij mocht aantreden met de 'grote dames', in de stille hoop het Belgisch record 800m indoor in haar categorie te toucheren. Syrah kreeg direct het dilemma te verwerken of ze in de groep zou volgen of veiliger achteraan. Dit koste haar mentale en fysieke kracht. Ze bleef moedig strijden, kwam aan de finish dicht bij haar persoonlijk besttijd en clubrecord, maar het nationaal record bleef in de droom hangen.

 

ADD

Foto  Koen Dick: de nieuwe CR-juniorenploeg