Een BK om van te smullen

Zoekveld

Een BK om van te smullen
20
feb

We hebben een aantal echte indoorspecialisten in huis en mogen de topsporthal ook wel als onze winterse thuisbasis beschouwen. Tijd dus om te oogsten op het BK alle categorieën!

Toegegeven, afgelopen weekend werden we verwend aan de Watersportbaan: medailles en een karrevracht persoonlijke records voor de Buffalo’s.

Ladies first!

In de kampnummers was er slechts één KAAG-shirt te bewonderen, maar op welke manier! Juniore Kim Cnudde ging gezwind over 1m65 in het hoogspringen en staat in het overall-klassement op plaats 5. Voor de afwezigen, zij hadden weer ongelijk. Het hoogspringen werd gewonnen door een Olympisch kampioene: Nafi Thiam. Letterlijk en figuurlijk een hoogstaande competitie.

Over naar de loopnummers.

Indoor lopen is een specialiteit op zich, eentje waar Sarah Missinne meer dan goed in is. In de reeksen van de 60m horden liep ze gezwind naar 8”40. Spurtbom Sarah, terug na heel wat blessurelast, had de tweede tijd na de reeksen. En de snelste tijd? U raadt het al: Nafi Thiam. Die laatstgenoemde ging ook met de titel lopen, Sarah eindigde op een zilveren plaats. En of we blij zijn dat Sarah helemaal terug is!

In de 60 meter zonder hekjes viel er meer KAAG-schoon te bewonderen. Sofie Van Gijseghem is een piepjonge buffalo die maar wat graag finale wilde lopen. Helaas was 7”83 goed voor plekje 9 en zijn er maar 8 banen in de finale. Charlotte Lambrecht bleef ook onder de 8” in deze 60m.

Op de 200m maar liefst 4 blauw-witte polarpaints-shirts te bewonderen. De dames liepen allemaal een persoonlijk record, het woordje bewonderen is dus op zijn plaats. Lisa Martens snelde vanuit baan 2 naar 26”70, Sofie van Gijseghem sloopte de 26 seconden grens duidelijk met 25”73 en Laure Nicaise haalde 26”23. Snelste KAAG-vrouw werd Charlotte Lambrecht met 25”53. Helaas voor haar de 7e tijd, enkel de 6 snelsten verzekerden zich van een finaleticket. Dubbel sneu als iemand dan verzaakt aan de finale.

Over naar de mannen

Laat ons beginnen met Viktor Bensschop. Hij heeft ongeveer een abonnement op 800-meter podia maar een koers moet toch altijd gelopen worden. Slechts 3 hondersten van een seconde (dat is nog niet knipperen met de ogen) kwam hij tekort voor goud. Maar goed, een verse zilveren plak mag toegevoegd worden aan Viktors erelijst.

Ewout Dumon liep naar een seizoensbeste op de 60m horden. Jonathan Verstraete betaalde tactisch leergeld op zijn eerste BK bij de grote jongens. Hij liep een verdienstelijke wedstrijd op de 400m maar raakte “ingesloten” na de eerste ronde waardoor een nieuw record uitgesloten was.

Last but not least: de KAAG-kampmannen. Dries Verdonck mag beginnen dromen van 2m na zo’n dijk van een indoorseizoen! Deze keer werd het 1m90 en een zesde plek.
Yveske (Yves Pausenberger, Yveske voor vrienden) moest ook nog hinken-stappen en springen. Hij jumpte naar een nieuw PR: 14m52. Goed voor een bronzen medaille.

De medailles bij de groten zijn verdeeld, er resten nog de jeugdtitels indoor en dan kunnen we dromen van een mooie zomer op de outdoorbaan!

PaBlo