Als geluk ook op de foto staat.

Zoekveld

Als geluk ook op de foto staat.
08
mrt

Dit weekend was de Topsporthal in Gent opnieuw the place to be voor  alle jonge atleten die zich mochten meten op Belgisch niveau: de medailles indoor in de categorieën cadetten, scholieren, junioren en beloften waren er te verdienen.

En of KAAG daar bij was? Zeker weten. Wellicht waren we bij de meest gelauwerde clubs. De moderne technieken laten ons toe in het hoofd te kijken van elk van onze medaillewinnaars.

Viktor Benschop, nog een 'belofte' maar al een man met een zekere ervaring en een waardig palmares (kampioen beloften 800m in 1'51”74:
“Ik ben heel blij dat ik gewonnen ben. Hierdoor heb ik nu al 4 jaar op rij een Belgische titel indoor (1 maal junioren 3 maal beloften).  Ik ben heel trots op Ewout Dumon en Brecht Fasseur die mij beide verrast hebben!”

In het trainingskamp waar de 'horden getemd' worden hadden ze die prestatie van een Ewout, misschien wel voelen aankomen, maar ook daar was men zo eerlijk om van een kleine verrassing te spreken.

Ewout Dumon zelf ook wel: (zilver op 60m horden in 8”41):
“Zilver op het BK beloften was een prestatie die ik niet direct verwacht had, aangezien de voorbereidingen nogal stroef verliepen door een lichte blessure. Ik had me voor de finale geplaatst met pas de 6de tijd, maar ik heb mezelf kunnen overtreffen en toch de 2de plaats gepakt.”

We hoorden Viktor goedkeurend verwijzen naar Ewout, maar blijkbaar is het respect omgekeerd minstens even groot.
Ewout: “Als andere prestatie zou ik de titel van Viktor Benschop willen vermelden. We zijn beiden van Laarne en kennen elkaar al zeer lang. Om hem te zien evolueren naar één van de beste 800m lopers in België, dat doet deugd en motiveert mijzelf ook!”

Viktor sprak ook lovend over Brecht.
Brecht Fasseur (goud op 800m junioren in 1'52”56) was op zijn beurt  kort, maar toch duidelijk: “Zelf ben ik natuurlijk zeer tevreden met mijn titel, zeker omdat deze totaal onverwacht kwam. Als ik verder nog iemand mag vermelden kies ik voor Sofie! Sofie heeft de afgelopen 3 jaar heel veel vorderingen gemaakt en behoort nu tot de absolute top!”

Even luisteren bij onze sprintbelofte, Sofie Van Ghijseghem (brons op 60m junioren in in 7”69 en nog eens brons op 200m in 25”43):
“Ik ben super trots op deze onverwachte medailles. Ik had stiekem gehoopt om een medaille te winnen, maar dat ik er twee heb gewonnen is echt geweldig! Verder vind ik de prestatie van mijn schoolgenoot Thibauld erg knap, de manier waarop hij de wedstrijd domineerde ga ik echt onthouden.”

En inderdaad, de raid van Thibauld Guilbert was indrukwekkend (goud op 800m scholieren). Of hij daar zelf content mee was: “Ik ben zeer blij met mijn Belgische titel op de 800m. Het is een mooie afsluiter van het indoorseizoen. Ik vond het wel jammer dat Kobe Hens door een blessure niet kon meedoen aan het BK, want hij was zeker een podiumkandidaat geweest en om met een trainingsmakker op het podium van een BK te staan zou zeer leuk geweest zijn.”

Dries Verdonck (brons in hoogspringen beloften met 1m94)
“Ik had nooit verwacht een 3e plaats te behalen.  Door het vele werk en omdat ik nauwelijks kan gaan trainen, Dus met de 1.94 ben ik meer dan tevreden!
Tijdens de wedstrijd heb ik de twee 800m-atleten van KAAG zien lopen, en er voor gesupporterd vanop het middenplein, en hun prestaties gaven me ook een boost om het extra goed te doen.”

Is Dries dan iemand die we nog niet zo veel op een podium zagen, iemand mét podiumervaring is onze immer sympathieke Yves Pausenberger. Dat hij hier opnieuw bij de medaillisten opduikt is niet echt een verrassing, maar voor goud, daar doen wij altijd onze hoed voor af. 

Yves Pausenberger (kampioen hinkstapspringen beloften met 14m58):
"Ik ben zeer blij met mijn prestaties dit indoorseizoen. Ik ben veel vooruit gegaan qua prestatie en ook qua techniek. De titels neem ik er graag bij, maar het hoofddoel was toch die 14m50 overschrijden. Met de mooie afsluiter van 14m58 kan ik dus zeker en vast vrede nemen. Enkel spijtig dat ik niet meer uit het BK beloften heb kunnen halen door mijn hamstringblessure! Op naar het outdoor seizoen dus met goede moed!

Ik ga voor de andere atleet bij mijn mede hinkstapspringer Jonas Van der Vennet blijven. Ik ben heel opgelucht voor hem dat hij eindelijk die 13m heeft kunnen springen op wedstrijd. Technisch goed opgeschoten dankzij trainer Gunther Mosselmans. En nog veel groei voor de toekomst!

En misschien over het algemene beeld van KAAG  op het BK junioren en beloften: iedereen heeft echt super prestaties neergezet met redelijk wat podium plaatsen! De Buffalo's zijn goed bezig!"

Tot hier een wat spraakzamere Yves, die dus even de aandacht trok op Jonas.

Jonas Vander Vennet (zilver in hinkstap junioren met 13m16):
Natuurlijk ben ik best wel trots op mijn zilveren medaille, maar wat me het meest trots maakt is vooral de prestatie. Net deze winter van afstootvoet veranderd en meteen verder gesprongen dan alle vorige jaren. En dan nog over de 13m ineens.
Van de rest is de winnaar die er met kop en schouders bovenuit steekt volgens mij Lars Coene. Nog maar tweedejaars cadet, maar toch wint hij het ene na het andere kampioenschap. Chapeau voor hem: al die kracht en inzet die hij erin stopt loont duidelijk.

Dat is natuurlijk terecht, even die aandacht vestigen op die nog jongere talenten van KAAG, die zich nu niet langer schuil willen houden. Bij de cadetten hebben we er zo wel een reeksje. Om te beginnen bij de meisjes:

Jenna De Smet (zilver op 400m in 59”25):
“Ik ben zeer tevreden over mijn prestatie maar blijf er natuurlijk voor werken om eerste te worden volgend BK en om mijn tijden nog te verbeteren! Ik vond het een zeer leuke wedstrijd omdat er afwisseling in zat.
Liefde (de winnares) heeft een schitterende wedstrijd gelopen, maar ik verschoot er wel van dat ze trager gestart was dan verwacht, waardoor ik tijdelijk de kop heb kunnen nemen in de wedstrijd.
Syrah op de 800m was zoals altijd fantastisch en ik ben voor haar dus ook zeer blij dat ze er weer een Belgische titel mag bijschrijven, want ja wat kan je je beste vriendin nog meer wensen dan heel veel overwinningen!”

Het moet ons dus helemaal niet verwonderen dat tussen Jenna en haar vriendin Syrah een voetbal-één-tweetje gespeeld wordt.
Syrah Ghijselings (kampioen op 800m cadetten in 2'15”70):
“Ik ben wel nog tevreden over mijn wedstrijd. Maar in het begin zag ik het niet zo zitten, want ik kwam net terug van reis en ik was nog moe.  Maar Jenna De Smet heeft mij geholpen en de hele tijd bij mij geweest.  Dus ik wil haar ook bedanken voor de steun altijd en ze heeft het zelf ook fantastisch gedaan!”

Voilà zie, als de meisjes mekaar steunen komt dat helemaal in orde. Dus kunnen we nu even terug naar de jongens. Daar hebben we de Jente nog. Nog niet genoemd, maar toch twee keer op het podium!

Jente Hauttekeete (zilver op 60m horden in 8”59 en brons in polsstok cadetten met 3m50:
“Op de horden in de reeksen had ik 1 honderste boven mijn pr gelopen, dus ik wist wel dat ik goed in vorm zat en dat het in de finale wel beter zou gaan. En dat was ook zo. Ik had mijn pr met bijna 2 tienden verbeterd!! Maar net zoals in de finale van het Vlaams kampioenschap ben ik na mijn laatste horde door mijn knie gezakt. Ik denk dat het daarom is dat ik de Belgische titel niet heb kunnen grijpen.

En bij polsstok was het een redelijk goede wedstrijd, ondanks het op training niet zo goed ging. Maar ik ben wel tevreden want ik heb maar 10 cm onder mijn pr gesprongen. En ik maakte dezelfde fouten als op training en op andere wedstrijden. Maar op die fouten gaat er hard gewerkt worden op training.

Ik wil iets zeggen over Lars Coene die Belgisch kampioen is geworde EN een tweede plaats heeft behaald. Ik vind het geweldig wat Lars gepresteerd heeft bij verspringen en hinkstap. Hij heeft denk ik bij beide het clubrecord en bij verspringen de beste jaarprestatie! Bij hinkstap was hij tweede, waar hij een beetje teleurgesteld was, denk ik. Maar het is natuurlijk wel heel knap van hem want, als eerstejaars cadet was hij ook al éen van de betere springers tussen al die tweedejaars en stond hij net niet op het podium.”

Lars was al eerder genoemd door Jonas.
Lars Coene (kampioen van België in verspringen cadetten met 6m34, zilver in hinkstap met 12m54): “Ik ben heel erg tevreden dat ik na een spannende wedstrijd heb kunnen winnen met een mooi persoonlijk record en clubrecord van 6m34. Bij hinkstap was ik wel wat ontgoocheld, maar dat is nu eenmaal de sport.

Ik ben echt super fier op Alix die het hinkstap won met een super pr. Ze geloofde er zelf niet in dat ze dat kon en ze is echt boven haar uit gestegen! Ik had wel verwacht dat ze het kon maar hoopte echt voor haar dat ze ging winnen want dat verdient ze zeker!!!”

Ah ja, we hebben inderdaad onze Alix nog, altijd in steun van de club of van de teamgenoten en zoals we uit de woorden van Lars mogen afleiden ook een voorbeeld voor de nog jongere atleten.

Alix De Clercq (kampioen van België hinkstap scholieren met 11m82):
“Ik ben zeker tevreden met mijn prestatie dit weekend! Het is niet enkel een persoonlijk record maar ook nog eens een clubrecord! Zelf had ik dit niet verwacht dit seizoen wegens mijn blessure aan de knie...”

Weinig woorden dus van Alix, maar dat is ook niet nodig. Kijk eens hoe zij op de foto hierboven staat. Geluk straalt van haar gezicht.

ADD

Foto (Ronny Coene): Alix De Clercq.