De KAAG-stal hunkert naar de zomer

Zoekveld

De KAAG-stal hunkert naar de zomer
27
apr

De atletiekpers heeft onze honger in de gaten!

KAAG opende het outdoorseizoen dit weekend (22 en 23 april) met power. Op de provinciale kampioenschappen – een tweedaagse, eerst in Gentbrugge en 's anderendaags in Lebbeke – oogsten de onzen niet minder dan 52 medailles. Daar waren enkele opmerkelijke prestaties bij, in die mate dat de atletiekpers ze opnam in haar hoofdingen en commentaren.

Atletiekleven, het magazine van de Vlaamse Atletiek Liga, kopte in zijn nummer 2017/25:

            “LARS COENE IMPONEERT MET STEVIGE VOORJAARSCONDITIE”

Lars  (cadet) zette deze reeks neer: goud verspringen met 6m03 ; goud in hinkstapspringen  met 12m43  en goud in discuswerpen met 57m11, en verklaarde zichzelf:

“Ik ben vooral tevreden over mijn discuswedstrijd. Vandaag wierp ik de zesde beste prestatie aller tijden maar deze zomer ga ik resoluut op zoek naar het Belgisch record. In het verspringen en het hinkstapspringen bleef ik twee keer net onder mijn PR. Toch was het telkens goed voor een gouden medaille. De voorbije weken trainde ik in Spanje hard op techniek en dat werpt zijn vruchten af. Hopelijk kan ik de lijn doortrekken. Mijn volgend doel is het BK meerkampen.”

Verder in het magazine is er aandacht voor de dubbel van Viktor Benschop.
Viktor (sen) greep zaterdag in Gentbrugge de 800m titel (1’51”41) en zondag breide hij er in Lebbeke nog een titel op de 400m aan toe in een scherpe 49”51.

“Ik was er nochtans niet gerust in want de voorbije week kampte ik met zware benen. De stage in Portugal leek niet helemaal verteerd. Gelukkig ondervond ik tijdens de wedstrijden zelf wei- nig hinder. Meer zelfs: ik liet mijn beste openingstijden ooit optekenen.”

Het Laatste Nieuws kopte in zijn atletiekrubriek van donderdag 27 april:
       
          “VIKTOR BENSCHOP PAKT TWEE TITELS OP PK”

In de reportage lezen we ongeveer hetzelfde verhaal als in Atletiekleven:
Viktor: “Ik ging tijdens de paasvakantie op stage naar Portugal. Ik kon er voortreffelijk trainen, maar weer thuis kreeg ik toch een kleine weerslag te verwerken. Met zware benen en een bang hartje trok ik dan ook naar het PK. Maar de stage bleek beter verteerd dan ik dacht. 49.51 in de 400m en 1.51 in de 800m zijn mijn beste openingstijden ooit.”

Atletiekleven rekent nog iemand van ons bij de constante waarden: Yves Pausenberger met name:
Laatstgenoemde is al jarenlang de beste Oost-Vlaming in het technisch moeilijke hinkstapspringen. Hij deed er ook nu een schildje bij met een sprong van 14m10. Even later greep de pezige Gentenaar tevens het goud in het verspringen met 6m57.

“Goede seizoensopeners. Ik ben tevreden. Dit belooft voor deze zomer,” liet Yves zich ontvallen.

Wij wisten al dat iemand met een paar stevige indoorprestaties klaar was om opnieuw te knallen over de horden. Atletiekleven noteerde haar naam onder de rubriek 'Terugkomers':
Op de hoge horden ging de winst naar Sarah Missinne (sen).

“Met 13”89 kan ik leven. Het is vroeg op het seizoen en deze tijd is toch al beter dan mijn beste vorig seizoen. En dan te weten dat dit een trainingswedstrijd was. De voorbije weken was ik op stage in Tenerife en ik ben blijven doortrainen. Het doel dit seizoen is mijn PR van enkele jaren geleden (13”29) scherper te stellen.”

Nog iemand die kan spreken van een come back is Maaike Garré:
In het hinkstapspringen greep Maaike Garré de titel met een sprong van 11m06.
“Door een blessure aan de ligamenten van de enkel, was ik er tussenuit vanaf juli vorig jaar. Dat ik vandaag geen topsprong kon laten noteren, deert me niet. Ik kan opnieuw springen en dat vind ik al top. De provinciale titel is meege-nomen. Vanaf nu kan het in stijgende lijn gaan.”

Atletiekleven houdt nog andere KAAG-beloften in het vizier:
Brecht Fasseur (jun) opende met een sterke 50”26 op de baanronde.

Jente Hauttekeete (cadet) was de snelste op de 100mH (14”47). Ook in het polsstok- springen greep hij goud (3m40).

“In het polsstokspringen bleef ik slechts 20cm onder mijn PR en dat in toch wel erg koud weer. De hordentitel had ik verwacht want eerder was ik indoor al de snelste en op training voelde ik dat ik nog progressie maak.”

Favoriet zijn staat niet altijd gelijk met winst. Dat ondervond onze Syrah Ghyselinck op de 1500m cadetten en dat werd ook door de reporter van Atletiekleven genoteerd:
Silke Vlaeminck/RCG was in de 1500m onverwacht een zuchtje sneller dan 800m-specialiste Syrah Ghyselings/KAAG.
Syrah's tegenstandster gaf een sportieve commentaar: “Het was spannend tot op de streep. Ik moet toegeven dat Syrah gans de wedstrijd het tempo maakte en ik niet in staat was om haar af te lossen. In een nek aan nekspurt was ik wel de snelste. Meteen ook een nieuw PR. (5’02”28).”

En ondertussen weten de journalisten ook dat KAAG nog gouddelvers heeft. Atletiekleven zag een tweevoudig winnaar in onze Thibault:
Thibault Guilbert (scholier): goud 400m in 50”70  en goud 800m in 1’56”51.

“Vorig jaar liep ik iets sneller maar dit is alvast een mooie opener van het seizoen. Vooral van mijn wedstrijd over 800m ben ik tevreden. Ik liep vanaf de eerste me-ter op kop en liep zo, zonder echte versnelling, naar de winst. Het mag duidelijk zijn dat ik op stage in Portugal niet heb stilgezeten.”

Tot hier de officiële en reguliere pers.

Wat vinden we in de sociale media?

Op de KAAG-facebook plukken we enkele betekenisvolle reacties, bij de vraag naar de opmerkelijke prestaties:

Melanie Moreels (trainer):
“Het is een veelzijdige bende die onder verschillende titelaturen ons blauwe kleuren met hand en tand succesvol verdedigen. Ik ga voor het geheel.”

Koen Dick (trainer):
“Lof aan alle KAAG-atleten en bedankt om ons zo goed in beeld gebracht te hebben op het PK.”

Florian De Vreese (atleet):
“Ze verdienen allemaal veel respect en zeker de trainers ook die er elke training alles voor doen en op wedstrijden aanwezig zijn!”

ADD

Met dank aan Atletiekleven en HLN en alle fans op Facebook.

Foto: Triplegoldboy Lars Coene, op de plaat gezet door papa Coene.