Een weekendje COBW…

Zoekveld

Een weekendje COBW…
15
mei

Standaard lijdt ondergetekende na dit weekend aan een zeer acute vorm van stemverlies en is er een nog groter slaaptekorten ontstaan, maar niets staat een verslagje in de weg.
Common Blue White! Ofwel een weekend vol clubliefde! Ik geef u maar wat graag een bloemlezing van het eerste nummer (hamer dames) tot het laatste nummer (4x400 mannen).
Zowel bij de mannen als de vrouwen een top-3 in de hamer, bij de vrouwen ging het gepaard met het nodige (jaarlijke traditie ;) ) gebibber. Bij de mannen echter een zeer solide competitie met de zware hamer door onze junior Kobe.
Ik heb een kleine voorliefde voor werp(st)ers en ga daar dan ook mee verder… Cato en Niklas prikten hun speer in de buurt of zelfs voorbij hun PR, hard winterwerk pays off!  Michael stootte de kogel terug voorbij de 12m en ikzelf kon ook 6 punten toevoegen aan het totaal. In het discuswerpen twee “Chinese vrijwilligers”. Zowel Vie als Kobe deden wat van hen gevraagd werd: geldig werpen en proberen zoveel mogelijk atleten achter je te houden. Super om te zien dat “nieuwe” atleten toch zo voor hun club willen gaan.
Springsterren genoeg in onze blauw-witte familie. Maaike zorgde zelf voor een overwinning (en PR) aan de hinkstapbak! Yves(ke) moest ongeveer een BK afleggen maar zorgde voor veel punten (en bijna een CR!) in het hinkstappen. Hij jumpte ook nog heel wat punten bijeen in het ver net zoals Charlotte. Een klein beetje zorgen in het hoog: Dries heeft het professioneel heel druk maar kweet zich perfect van zijn taak. Bij de vrouwen is vaste waarde Kim gekwetst, maar cadetje Esther zorgde voor een broodnodig punt. In het polsstokspringen een knalprestatie van Bram en een mooie jump van cadette Marion!
In ereklasse waren meerdere sprintbommen te bewonderen (Eline Berings, Anne Zagré, Damien Broothaerts,…) maar onze blauw-witten waren niet geïntimideerd door al dat sprint- en hordengeweld. In de horden zagen we Sarah, Ewout, Lisa en Reindert. 3 van hen liepen een PR! Dikke merci ook aan Sarah, ze struikelde over horde 2 maar omdat het interclub was voltooide ze de wedstrijd in een meer dan degelijke tijd!
Op de vlakke sprint stond Sofie haar vrouwtje in de snelste reeks, liep Sarah een sterke 200 en zagen we bij de mannen zelfs een scholier aan de start! Richard betaalde leergeld op het hoogste niveau maar als eerstejaars scholier tussen die grote mannen, dat verdient respect. Op de 100m bij de mannen “voetballer” Jeroen, hij liep een mooie race maar ook hier, op het hoogste niveau is niets evident.  Arkad en cadette Jenna hadden beiden wat last van de wind op de 400m maar konden toch mooie tijden voorleggen.
Ere wie ere toekomt, JeeCee (oftwel Jean-Claude Fasseur) zijn atleten liepen fantastische wedstrijden! Cadette Syrah knalde naar een nieuw CR op de 800m, Viktor deed een uitstapje naar de 1500m en wat over de 4X4? (Ik hou u nog even in spanning)… Pechvogel van de dag werd Edward, hij steepelde en had wat ruzie met één van de balken en een kwetsuur tot gevolg. Toch liep hij op adrenaline de wedstrijd uit!
Bij de mannen liep Aaron (ondanks ziekte en een eerste wedstrijd) een tactisch goede koers op de 800, Veerle Dendoncker (master!) moest zeker niet onderdoen voor jong geweld op de 1500m en terug tonnen respect voor Beth, ziek toch punten komen sprokkelen voor je club: chapeau!
Op de lange afstandsnummers bij de mannen zagen we Tomas en Ruben meer dan voortreffelijk over de meet komen (en uiteraard punten meegraaien!).
KAAG heeft wel wat traditie op de aflossingen en dat hebben we dit weekend getoond! De vrouwen probeerden het uitvallen van Nenah zo goed mogelijk op te vangen en liepen naar een sterke 47”80. (Sofie-Sarah-Charlotte en Laure). Op de 4x400m verbaasden ze iedereen met een tijd onder de 4 minuten. (Sofie- Maaike- Laure en Charlotte). Correct: drie dames dubbelden op de aflossingen. De mannen wisselden op de 4x100 netjes de stok en brachten terug heel wat punten mee (Yves-Jeroen-Ewout-Richard). En dan nog lof voor de mannen van de 4x400m. Ongekende luxe op dit moment. We hebben 8 mannen die onder de 51 seconden kunnen lopen… Moeilijke beslissing dus wie zou lopen. Het werd het 800-meter team die de klus zou klaren: Thibauld-Viktor-Brecht en Aaron. KAAG-800m-All-star liep naar 3:16.55’ Wauw!
Dikke merci ook aan bestuursleden Alain en Eric om er zaterdag te zijn!
Dikke merci aan alle trainers!
Dikke merci aan de reserves en invallers!
Dikke merci aan Gilbert Thienpont, ex halve fond trainer, om nog eens mee te komen supporteren in Brussel.
Dikke merci aan mama’s, papa’s, vrienden en vriendinnen om er te zijn!
En vooral: dikke merci teammaatjes, ik ben fier op jullie.
Op naar 2018 in de hoogste afdeling met de mannen én de vrouwen. (En zouden we nu aub eens samen interclub mogen doen, alleen al voor de sfeer en gezelligheid?)
Moral van dit verhaal: WE DID IT!
Lots of blue-white love,
Patricia