Interclub dames KBAB te Lokeren - Zaterdag 13 mei 2017

Zoekveld

Interclub dames KBAB te Lokeren - Zaterdag 13 mei 2017
15
mei

Er stond onze dames een zware interclubwedstrijd te wachten in Lokeren. We moesten enkele toppers missen . Ook het opstellen van enkele jongeren ( cadetten en scholieren) is altijd een groot vraagteken. Kunnen zij de stress aan om mee te doen met de top van het land? De traditie van meer dan 30 jaar onafgebroken verblijf in de hoogste klasse ; daar vecht je voor met alle middelen die je hebt…. Onze vaste waarden hebben ons niet in de steek gelaten!
Ook het weer  was zeker geen meevaller.
Patricia  Blondeel zorgde na een spannend begin met de hamer toch voor een knappe 3de plaats. Bij het kogelstoten stond ze tegenover haar zus , maar ze slaagde er jammer genoeg niet in om haar te verslaan. Ze werd verdienstelijk 7de  en bracht dus 16 broodnodige punten in het mandje.
Sofie Van Gijseghem sprintte zich naar de 8ste plaats en  voegde daar 5 punten bij.
Syrah  Ghijselings is één van die jongeren die de loodzware 800m liep en met een sterke versnelling eindigde ze knap 4de. ( 9 pntn)
Ignace stelde vanuit Olsene Veerle Dendoncker  op voor de 1500m en dat was een goede zet. Enkel door  gebrek aan wedstrijdervaring op die 1500 , besefte ze te laat dat ze de aansluiting bij een groepje gemist had. Toch liep ze binnen in 4min54’’58 en bracht 4 pntn aan.
Onze andere vaste waarde op de 100m horden en de 200m Sarah Missinne , deed het heel behoorlijk tegen de andere toppers. Met 14’’09 en 25’’37  leverde ze 13 pntn af .
De 400 horden  werden door Lisa Martens vlot afgewerkt. Met een 9de plaats waren we 4 pntn rijker.
Ook de 400m werd door Jenna De Smet vlot gelopen en met de 10de plaats kwamen 3 pntn binnen.
Tenslotte bij de lange 3000m was het aan Beth Trenson om zich te tonen. Maar Beth , die ziek was komen opdagen, wou ons niet in de steek laten en haalde toch 2 pntn binnen.
Bij het speerwerpen toonde Cato Deschuytter dat ze blijft progressie maken . Ze werd knap 4de met een worp van 37m22cm. ( 9 pntn)
Het verspringen nam Charlotte Lambrecht weer voor haar rekening en met een sprong van 5m29cm werd ze 8ste. Het verschil met de 4de plaats was erg klein. Toch 5 pntn bij.
Vie Lucas mocht voor de eerste maal voor onze club het discuswerpen op zich nemen. Ze wierp zich naar de 8ste plaats met 5 pntn erbij.
Het hoogspringen en het polsstokspringen werden door 2 cadetten meisjes bekampt. Ondanks de regen en de stress  haalde Marion Decaestecker een hoogte van 2m60 bij het polsstokspringen en Ester Lagast bij hoog 1m40. Dat leverde bij elk 1 punt op maar een schat aan ervaring. EN…elk punt telt!
En als laatste nummer kwam Maaike Garré in actie bij het hinkstapspringen. En hoe… Van bij haar eerste poging nam ze leiding met een sprong van 11m97 en stond die niet meer af. Een prachtige overwinning en de broodnodige 13 pntn!
Als de aflossingen vlot gelopen zouden worden, konden we ons verblijf in de KBAB-klasse weer verlengen. We rekenden , zoals steeds, op de aflossingstechniek van trainer Koen Dick.
Bij de 4X100 liepen Sarah, Sofie, Charlotte en Laure Nicaise. Er werd probleemloos afgelost en zo haalden we de 7de plaats en 6 pntn  in een tijd van 47’’80.
Toen werd al duidelijk dat we het doel gehaald hadden.
Voor de 4X400 liepen Sofie VG ( 2de keer) , Maaike , Laure N ( 2de keer)en Charlotte ( 2de keer) zich naar een 5de plaats in 3’58’’40. Nog 8 punten extra.
Zo eindigden we op de 9de plaats in het klassement en keerden we opgelucht terug naar Gent.
Dank aan de atletes voor hun inzet, de trainers voor hun technische opbouw, de juryleden en de ouders en supporters!
Koen DC