KAAG gastclub voor Europese Spelen

Zoekveld

KAAG gastclub voor Europese Spelen
24
jun

Die Europese Spelen dat zijn de European Company Sport Games. Dat zijn sportcompetities tussen bedrijven over heel Europa. Diverse sporten, waaronder atletiek. Dit jaar was Gent de uitverkoren stad om dit grote evenement te organiseren. Het onderdeel atletiek was voor rekening van onze club. Wij zorgden voor de organisatie. Dit gebeurde op 22 en 23 juni. 

Die spelen, die hebben de ware olympische geest, waar broederlijkheid de evenknie is van duellering. De spelen waar de knietjes niet altijd even hoog gaan. Waar de speer niet altijd prikt zoals de werper het zou willen. Waar een hoogzwangere atlete gebruikt maakt van haar getrainde buikspieren om de speer behoorlijk ver te doen landen. Waar een beetje overmoed in de start van de 1500m al na 300 meter wordt afgestraft. Waar de schaarflopcombinatie nog eens tot de beproefde technieken behoort.

Maar de spelen ook, waar de prestaties mooi en soms verrassend zijn. Waar die resultaten evengoed haarscherp elektronisch worden opgetekend en verspreid. Waar de mededeelnemers de voornaamste supporters zijn, waar de sfeer van begin tot einde goed zit. Waar het er vrolijk aan toe gaat op de podia en in de tribunes. Waar sierlijke diploma's voor de laureaten worden uitgeschreven. Waar KAAG-atleten in andere blauwe truitjes van de Ghent University lopen. Waar KAAG nog eens zijn organisatietalenten toont.

ADD