Aaron autoritair naar de Belgische titel op 800 meter

Zoekveld

Aaron autoritair naar de Belgische titel op 800 meter
17
jul

 

Brussel, 2 juli 2017

Aaron Botterman startte zelfverzekerd en kwam na 100m naar de binnenbaan aan de leiding van het deelnemerspak. Na 200m leek hij even de ruimte te laten voor een andere leider, maar niemand had er zin in. Aaron aarzelde niet lang, ging op zijn élan door, ving de druk op die ontstond bij het ingaan van de laatste bocht en pareerde de aanval van zijn laatste tegenstander op 120m van de finish. Hij kwam winnend in de laatste rechte lijn en verzwakte niet meer.

“Ja, het was wel wijs”, gaf hij met een Gentse accent weer aan de Atletieknieuws-reporter. “Het was gisteren al vollen bak in de reeksen. Iedereen liep super sterk. Dan is het altijd wel wijs om zo te winnen.”
Hij voegde er nog lichtvoetieg aan toe: “Ik loop plezant, ik loop licht!”

Zijn chrono was niet zijn beste van het seizoen. Maar met de 1'47”48 van de IFAM-meeting op 27 mei in Oordegem had hij al een ticket op zak gestoken voor de Universiade in Taipei (Taiwan) eind augustus.

Een tiental dagen na zijn titelrace vroegen we hem of het 'gevoel van lichtheid' nog altijd aanwezig was en hoe hij kijkt naar de komende weken.

Aaron: "Tot nu toe loopt het seizoen zoals verhoopt, elk vooropgesteld doel wordt afgevinkt : Universiade limiet, Belgisch kampioen en van de zomer genieten. Dat laatste gaat hand in hand met goede prestaties. Als je plezier hebt in wat je doet volgen de betere resultaten en goede resultaten zorgen voor meer plezier.

Deze periode van het seizoen, waar we ons nu bevinden, draait alles om de laatste “fine tuning” richting nacht van de atletiek. Is het de mondo of het dennenbos naast de piste, iets zorgt er voor dat die wedstrijd persoonlijk één van de betere races zijn van het jaar. Dus graag sta ik daar in mijn beste vorm aan de start. Dan zal ik alles geven over 800m en dan kijk ik nu al naar uit wat het resultaat zal zijn.
De 400m test in Ninove liep alvast gesmeerd met mijn op 1 na beste tijd op de baanronde."

 

ADD