Wedstrijdverslagen - Jeugd

Zoekveld

 • De meisjes achterna
  01
  mei

  De pupillen en miniemen jongens zouden natuurlijk niet onderdoen voor hun vrouwelijke clubgenoten. Geen sprake van. Nadat de echo was verspreid dat de girls zich te Deinze hadden geplaatst voor de finale van de Beker van Vlaanderen, trokken de boys 's anderendaags 30 april op hun beurt naar Hamme, voor dezelfde competitie. De verwachting was dat ze daar opnieuw een sterk AC Waasland als te duchten opponent zouden ontmoeten.

  Lees meer
 • Met de club voor de Beker
  30
  apr

  De Beker van Vlaanderen is een mooie competitie, waarin de eindklassering gemaakt wordt door de prestaties van de ploegen.

  Lees meer
 • Nationaal criterium Hoboken – Meisjes aan de macht
  06
  feb

  Naast alle cross en BK meerkamp geweld in de Topsporthal was er ook nog een officieus BK meerkamp bij de jeugd in Hoboken.
  Ook daar namen enkele blauw-witte atleten aan deel. Vooral veel vrouwvolk. Camille, Arwen, Yelena, Jill en Matisse. Nee Matisse is uiteraard geen meisje. Hij stond zijn mannetje tussen al dat blond geweld. Héél erg leek hij het alvast niet te vinden ;)

  Lees meer
 • PK cross jeugd – niets is simpel
  06
  feb

  In de maand februari is het meestal bibberen van de kou, nat worden van de regen en hoopvol uitkijken naar een sprankeltje zon in het voorjaar.
  Het zal wel aan de opwarming van de aarde liggen zeker, maar deze winter hebben we nog weinig van dat alles gekregen. De ene vindt dat goed, de andere dan weer jammer.

  Lees meer
 • Ster tussen de sterren
  11
  dec

  “En hij zag dat het goed was!” Met die woorden begroette voorzitter Alain mij, toen hij mij op 10 december bovenaan de tribune zag zitten, terwijl ik de geordende chaos aanschouwde die zich afspeelde op en tussen de kleurvakken, de lijnen en de curves van de Topsporthal in Gent. Ja, daar waren wij het over eens. Deze KAAG-organisatie liep als een... atletiekclub.

  Lees meer
 • Polar Paint indoor
  11
  dec

  Vanwege een vakbondsactie, het grote aantal atleten van KAAG en de overvloed aan persoonlijke records, gaan we het dit keer niet hebben over de details.
  De numerieke details kan je lezen in een handig overzicht in bijlage bij dit artikel. Groen betekent een persoonlijk record en geel een seizoensrecord. Oordeel zelf maar!

  Verder kunnen we stellen dat de allereerste organisatie van een 300m indoor met 123 deelnemers een schot in de roos was. Het bieden van mogelijkheden en uitdagingen voor de jeugd in de atletiek is hiermee alweer een beetje gebaat.

  T.B.

  Lees meer
 • Inzet loont
  29
  nov

  Zondag 27 november stond niet aangemerkt als collectief optreden van KAAG. Er waren wel kleine delegaties in twee veldlopen, een beetje op afstand: in de Crosscup van West-Vlaanderen in Roeselare was een kleine groep van 9 blauwwitten aan de start en in de Memorial Falco Christiaens in Zele telden we een gevarieerde delegatie van 15 atleten.

  Lees meer
 • KAAG VIERT 90ste SCHAAL DE BOOSER
  09
  nov

  De 90ste editie van onze SCHAAL DE BOOSER haalde met wind, koude en regen meteen het echte veldloopgevoel van stal. Een prima organisatie onder leiding van Jacques Staelens zorgde voor een rimpelloos verloop. 700 atleten hadden de uitnodiging en de uitdaging aanvaard. Met 130 Buffalo's was onze club het sterkst in getal, maar onze sympathieke buren uit het noorden (AS Rieme) en het zuiden  (ASV Oudenaarde) waren met respectievelijk 84 en 78 atleten ook héél aanwezig.

  Lees meer
 • 90ste Schaal De Booser – jubilee
  Schaal De Booser
  08
  nov

  Het cross seizoen in Oost-Vlaanderen begint traditioneel met onze eigen thuiswedstrijd op de terreinen van Don Bosco in Zwijnaarde.
  Zelf ben ik niet oud genoeg om te weten of deze jubileum editie (90 jaar) altijd hier heeft plaats gevonden, maar enige logica doet me vermoeden van niet. Indien je meer geschiedenis hieromtrent wil opsnuiven dan refereer ik graag naar het mooie artikel van André op onze site.

  Lees meer
 • "BK" Nijvel - adieu
  tags : Nijvel
  26
  sep

  Elk jaar hoor je wel iemand zeggen “maar dat is GEEN Belgisch Kampioenschap. Dat bestaat niet voor de jeugd”. Ok officieel hebben ze gelijk, maar laat het ons toch maar zo bekijken en deze mooie wedstrijd de plaats geven die het verdient. Mooie organisatie telkens weer. Atleten doen gratis mee en er is aan niks te kort. Misschien zou een duo presentatie Nederlands/Frans nog een idee zijn.

  Lees meer
 • Finale BVV
  tags : bvv pup/min
  14
  sep

  Septembermaand is BVV-maand. Onder andere, want september is druk met nog een aantal belangrijke wedstrijden, ouder-atleet meeting, BBQ en ga zo maar door.
  Het is ook de laatste maand van het seizoen en voor sommigen de laatste in de echte jeugd categorieën. Tijd om afscheid te nemen dus.

  Lees meer
 • PK aflossingen 2016
  tags : aflossingen
  29
  aug

  We presteerden goed in de breedte hoorde ik een papa zeggen kort voor het einde van de lange dag.
  Hmmm, misschien toch niet zo correct als ik achteraf merk dat de medaillebalans, want daar draait het toch om, in het voordeel van de jongens doorweegt. Boys 4, Girls 1. Wie is er nu het sterke geslacht? Verder leren de cijfertjes dat er in totaal toch mooi 5 medailles behaald werden. 1 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen. Slechts 1 minder als in Rio en daar waren ze er tevreden mee.

  Lees meer

Pagina's