Finale BVV

Zoekveld

Finale BVV
tags : bvv pup/min
14
sep

Septembermaand is BVV-maand. Onder andere, want september is druk met nog een aantal belangrijke wedstrijden, ouder-atleet meeting, BBQ en ga zo maar door.
Het is ook de laatste maand van het seizoen en voor sommigen de laatste in de echte jeugd categorieën. Tijd om afscheid te nemen dus.

We behaalden met de meisjes vlot de finale in april, maar dat we niet gingen meespelen voor de eerste plaatsen, dat wisten we op voorhand. De eerste helft halen zou al mooi zijn. Bijna slaagden we daar ook in, maar als onze grootste puntenpakster op haar tandvlees zit en niet tijdig hersteld geraakte van een trampoline blessure, dan mogen we toch tevreden zijn. Uiteindelijk werden we toch mooi achtste.

De pupillen meisjes waren met 12 om de disciplines onder elkaar te verdelen.
Op de 60m was het Camille Sonneville (1ste jaars) die voor de punten zorgde met een tijd van 9.09. Maar voor mij was het vooral Julie De Clercq die verbaasde met een mooie 9.21. Ook Lisanne Van Kets (10.31), Camille Delanote (10.35) en Amelie De Witte (9.66) liepen een PR of kwamen er héél dicht bij.
Op de 60h en in het hoogspringen hadden we telkens maar 1 deelneemster. Maar op Yelena Boone kan je wel vertrouwen en geen backup riskeren. Ze deed dan ook wat we van haar gewend waren, winnen. De horden overtuigend in 10.85 en hoog met 1m36.
In het verspringen behaalde Yelena een 7de plaats en dat was dan weer een beetje beneden de verwachtingen. Ook hier bewezen Camille en Amelie over een goede dag te beschikken want beiden gingen met een PR naar huis. Camille deed dat niet maar zal volgend jaar de rol van Yelena met glans overnemen.
Kogelstootsters hebben we niet echt bij de dametjes. Maar met een worp van 6m44 wist Julie toch mooi 5 punten binnen te halen. Voor zover ik kan zien was het voor haar de eerste keer. Camille wierp exact 6 meter en Lisanne had haar vuurdoop met 5m56.
Nog meer werpen dan met hockeybal en een beetje hetzelfde verhaal als bij kogel. Geen specialisten en ook slechts eentje die het waagde. Camille was de Chinese vrijwilligster en eindigde eerder achteraan met 23m92. Mooie afstand toch, maar blijkbaar zijn er in de andere clubs wel met werpersarmen.
Het langere loopwerk op de 1000m was voor Lisanne, Julie, Charlie en Martha wel een persoonlijk succes. Alle 4 liepen hun snelste wedstrijd ooit.
Drie aflossingsploegjes kwamen er ook aan de start. Ploegje 1 behaalde een gedeelde 5de plaats in totaal en de broodnodige 7,5 punten.

De miniemen meisjes zijn altijd met velen op een wedstrijd en ook nu kwamen ze met 20 hun clubkleuren verdedigen.
De dag begint altijd met de 300m. Een lastig nummer waarvoor velen hun neus optrekken. Dus doet het me ook veel plezier dat er maar liefst 7 min meisjes kozen voor deze afstand. Amélie Bonne moest voor de punten gaan zorgen, maar het mocht dus niet zijn. Het was Manon Baetsle die de eer kreeg en ook deze keer verbeterde ze flink haar PR tot 47.42. Zelf was ze vooral teleurgesteld dat ze steendood viel op het einde, maar met een jaartje erbij en wat boterhammen komt dat wel goed. Nog 6 anderen gaven het beste van zichzelf: Amélie Bonne (47.63), Amelie Sonneville (49.51), Kes Bakker (49.58), Soetkin Hens (50.35), Benthe Robben (51.05) en Decaesteker Marthe (51.28).
Op de veel kortere 80m een batterij aan andere types van loopsters. Maar liefst 12 kwamen aan de start. Te veel om op te sommen dus. Maar Dalal Cherji (12.49) en Kes Bakker (12.41) pikken we er eens uit want nieuwbakken als ze zijn, zie ik daar héél veel goesting en inzet. Beiden beloond met het ene record na het andere en ze zitten stilaan de meer gevestigde waarden op de hielen. Doe zo verder meisjes!
Op de 150m kijken we dan vooral naar Xanthe om de klus te klaren. Al een gans jaar op zoek naar haar beste vorm en nu komt ze toch aardig in de buurt. Ik ben ervan overtuigd dat een volgende goede winter zal leiden tot een nieuw elan en records.
Op het hordennummer bleven Merel en Louise een beetje onder hun beste niveau. Vooral te wijten aan zelfvertrouwen denk ik. Ze kunnen technisch nochtans beter de horden overschrijden als vele andere concurrentes. Merel liep met 10.93 als enige onder de 11 sec grens. Manon en Louise eindigden niet veel verder met respectievelijk 11.09 en 11.20
Het hoogspringen leek op een fiasco uit te draaien. Amelie bleef ver onder haar kunnen door toedoen van kwaaltjes. Ik denk dat ze als benjamin al even hoog sprong als ze nu deed. Ze voelde zich heel schuldig, maar dat was nergens voor nodig. Myrthe De Beule kwam heel sterk voor de dag met een sprong over 1m35 en behaalde zelfs een 5de plaats hiermee. Als ik de uitslag bekijk en zie dat de top 4 over 1m46 wipte, dan hebben we hier waarschijnlijk zelfs geen punten laten liggen. Sterk gedaan Myrthe. Met “wat als” koop je niks, maar wat als je een gans seizoen had kunnen trainen.
Verspringen is nog zo’n gevaarlijk nummer met risico op nul-sprongen. Ook hier sukkelden sommigen het voorbije jaar vaak met de aanloop, maar net op tijd kwam dit in orde. Xanthe behaalde met 4m26 haar beste prestatie van dit jaar en kwam zelfs op een mm van een supersprong die na veel twijfelen door de jury als foutief werd gezien. Ik durf niet te gokken, maar het was richting 5m.
Louise was ook heel tevreden met weer eens een sprong boven de 4m en was dus de perfecte doublure van Xanthe. In de andere groep waren het Nina (3m61), Myrthe (ook 3m61), Benthe (3m47), Kes (3m36), Guusje (3m30) en Marthe (3m24) die in de breedte onze clubkleuren verdedigden.
Bij kogel en speer behaalden we wel de punten uit de hoger klasse. 18 in totaal maar liefst en dat is te danken aan Jill Gintertaelle. Aan de speertechniek valt nog deftig wat te vijlen maar de afstanden zijn nu al goed. Ze was de enige op het wedstrijdblad van onze club en dan er maar beter niks fout gaan. Met een rugwind er bovenop was het dan gelukkig bij de eerste beurt al prijs. Van kogel weten we al langer tot wat ze in staat is. Bedankt Jill.
Op de 1000 was het uitkijken of Lio Ghijselings eindelijk onder de 3.30.00 zou kunnen duiken. Iets waar ze al het ganse seizoen een weddenschap over lopen heeft. Na de mooie wedstrijd een week eerder, zat het er echter niet in. Ingedeeld in de snelste race liet ze al snel het kopje een beetje hangen. Ze behaalde wel nog 3 punten. Niet veel trager in de andere reeks vochten Louise Delanote (3.39.74) en Elien Janssens (3.41.08) een onderling duel uit. Ook Lize Snaet door met 3.59. nog net onder de 4 minuten. Nina Geiregat maakte vooral haar ouders (en trainer) blij door haar eerste 1000 te lopen. Iets wat ze zelf niet te snel meer zou doen zei ze achteraf.
Bij de aflossingen kwamen er 4 ploegjes aan de start. Eigenlijk hadden het er 5 moeten zijn, maar het laatste ploegje bleek toch niet voltallig te zijn.
De aflossingen verliepen allen zeer vlot en we eindigden met ploeg 1 op een verdienstelijke 8ste plaats.