Nationaal criterium Hoboken – Meisjes aan de macht

Zoekveld

Nationaal criterium Hoboken – Meisjes aan de macht
06
feb

Naast alle cross en BK meerkamp geweld in de Topsporthal was er ook nog een officieus BK meerkamp bij de jeugd in Hoboken.
Ook daar namen enkele blauw-witte atleten aan deel. Vooral veel vrouwvolk. Camille, Arwen, Yelena, Jill en Matisse. Nee Matisse is uiteraard geen meisje. Hij stond zijn mannetje tussen al dat blond geweld. Héél erg leek hij het alvast niet te vinden ;)

Geen trainers in de ochtendsessie van de meerkamp want die zaten met z’n allen in Beveren. Maar van Beveren naar Hoboken kan je bijna zwemmen. Effe de oversteek maken naar de andere kant van de Schelde voor dit korte verslagje.

Bij de pupillen meisjes werden we door 2 van onze sterkste atletes afgevaardigd.
Nieuwbakken (ondertussen eigenlijk al niet meer) Arwen De Schrijver deed het alweer heel goed.
Ze slaagde erin om het kogelstoten (6m01) en de horden (11.53) af te sluiten met een PR. Jammer genoeg volstond het niet voor een podium want ze eindigde nipt op plaats 4.
Camille Sonneville is al iets langer een clubgezicht (uit de kern Laarne). Ook zij behaalde op diezelfde nummers een PR met kogel (6m03) en de horden in een wel héél sterke 10.61. Daarmee komt ze tot op slechts 1 honderdste van het clubrecord van vriendin Yelena.
De combinatie van de 4 proeven volstond voor haar wel om met een zilveren medaille naar huis te bollen. Maar nog meer plezier zal ze hebben aan het binnenrijven van het clubrecord. Ook dit ten nadele van Yelena.

Bij de miniemen meisjes was het opnieuw al blond wat de klok sloeg.
Yelena Boone beleeft niet haar beste periode te wijten aan de groei, maar dat komt op termijn dubbel en dik in orde.
Jill Gintertaelle wist zich in de eindstand wel nog tot plaats 3 te knokken. Dik verdiend.
Beiden haspelden mooi hun vijkamp af zonder veel uitschieters. Maar als je telkens op hoog niveau meedraait, is dat niet meer dan normaal.

En de jongen in het gezelschap genoot duidelijk van de aandacht van de meisjes én de aanmoedigingen van de meegereisde ouders. Matisse Barbio werd als eerstejaars knap 5de in totaal met persoonlijke records op de 60m (9.02) en in het kogelstoten (8m67). Ook op de horden was dat zeker het geval geweest maar een struikeling op de voorlaatste horde stak daar letterlijk een stokje voor. Met ook nog een evenaring van1m33 in het hoogspringen keerde hij voldaan huiswaarts.

In bijlage vinden jullie alle resultaten van bovenstaande atleten.

T.B.