PK cross jeugd – niets is simpel

Zoekveld

PK cross jeugd – niets is simpel
06
feb

In de maand februari is het meestal bibberen van de kou, nat worden van de regen en hoopvol uitkijken naar een sprankeltje zon in het voorjaar.
Het zal wel aan de opwarming van de aarde liggen zeker, maar deze winter hebben we nog weinig van dat alles gekregen. De ene vindt dat goed, de andere dan weer jammer.

Op het Provinciaal Kampioenschap cross was het ook ver zoeken naar een plasje of modder.
Over het aangeboden parcours dat Volharding ons voorschotelde kunnen we nog zeggen dat het verrassend mooi, leuk en uitdagend was. Ideaal voor de lange afstandsloper die houdt van interval, optrekken en weer remmen. Ideaal ook voor de meeste toeschouwers om alles van dichtbij te kunnen zien. Het grote discussiepunt, en vaak ook ergernis, was de véél te smalle startstrook. Een PK onwaardig. Maar verder geen afbreuk aan de vlekkeloze organisatie.

André vatte alles al mooi samen in cijfertjes. Hier beperken we ons echter tot de jeugd en komen we naar huis met 3 medailles. 1x goud en 2x brons. En oh ja, ook nog een paar extraatjes die het vermelden waard zijn.

De eerste 2 medailles werden binnengerijfd door het duo Sem en Alexander bij de pupillen jongens. Bijna vanzelfsprekend deze winter, maar dat is het niet. Beide heren zijn elkaar waard en hebben elk hun capaciteiten. Reken daar ook nog eens de straffe concurrentie bij in deze leeftijdscategorie en niets is nog zoals het lijkt. Wie “simpel” denkt, daag ik uit om hen 100m te volgen!
Maar op dit PK stond geen maat op Alexander Barbio. Hij startte als vanouds héél sterk in de veel te smalle strook en gaf de koppositie niet meer af. Alexander kreeg bovendien een gedroomd parcours onder de droge spikes geschoven. Autoritair liep hij naar winst, zijn eerste titel en bijhorend “leeuwtje”. Hopelijk mogen er nog volgen in de toekomst.
Sem Serrano kon zijn beste kaarten nooit op tafel leggen. Starten is niet altijd evident voor hem en het parcours had hij wellicht ook anders gewild. Toch geeft deze jongen nooit op en zag het er ook naar uit dat hij de tweede plek zou kunnen wegkapen. Volgend jaar lappen ze er een paar honderd meter bij en zal het nóg meer spek voor zijn bek zijn. Sem werd uiteindelijk knap derde.

Nadien was het even wachten op de volgende medaille en die kwam er pas in de laatste race bij de jeugdcategorieën. En alweer was het een felle starter die met de eer en brons ging lopen. Siebe Hauttekeete is uit hetzelfde hout als Alexander gesneden (of omgekeerd) en was deze keer dus sterker als zijn wekelijkse concurrenten. Mama zei “onverwachts”, maar dat klopt niet helemaal. Van Siebe kan je alles verwachten. Na de ongenaakbare mannen van Hamme was Siebe “the best of the rest” en snelde op het einde naar plaats 3.

En die extraatjes dan?

·         Wel eerst en vooral slaagden de pupillen jongens erin om het clubklassement binnen te rijven. Die eer gaat naar de beste club allround bij de eerste en tweedejaars samen. Hun clubbeker is onderweg en zal een ereplaats in de kantine krijgen. Proficiat aan alle jongens!

·         Verder meer als het vermelden waard is ook de collectief sterke prestatie van de miniemen jongens. Ook daar behaalden we bijna het clubklassement. De tweedejaars slaagden er zelfs in om met 4 atleten in de top-10 te eindigen.

·         Naast de medailles behaalden we ook nog eens 10 top-10 plaatsen. Wat alweer duidt op een brede basis en goede resultaten. Ik weet niet of we ooit al beter deden!?

T.B.