Benjamins, pupillen en miniemen

Zoekveld

Benjamins, pupillen en miniemen

Voor wie?

Vanaf de leeftijd van 7 jaar kan je reeds aansluiten bij KAAG. Tot en met 12 jaar wordt zoveel mogelijk polyvalent getraind. Dit wil zeggen dat alle atletiekdisciplines aan bod komen: springen, werpen en lopen. Bij de allerjongste groep, benjamins (2de en 3de leerjaar) leert men al spelenderwijs de verschillende disciplines kennen, bij de pupillen (4de en 5de leerjaar) wordt al meer aandacht besteed aan de technische uitvoering en de miniemen (6de leerjaar en 1ste secundair) kunnen indien gewenst een specialisatietraining krijgen van een disciplinetrainer.

Wat met wedstrijden?

KAAG is een club waar zowel de recreatieve als competitieve atleet zijn gading vindt. Meedoen aan wedstrijden is dus zeker niet verplicht maar iedereen zal wel aangemoedigd worden om deel te nemen aan de eigen wedstrijdorganisaties. Elke maand krijgt men een kalender met daarop de wedstrijden waar we in groep naar toe gaan. Er bestaan drie soorten wedstrijden:
- Veldlopen (van oktober tot maart)
- Indoorwedstrijden (van december tot maart)
- Pistewedstrijden (van april tot september)
Om de atleetjes die geregeld aan wedstrijden meedoen te stimuleren, hebben we een clubklassement opgericht, waar zowel de deelname als de prestatie meetelt. Op het einde van elk jaar worden per leeftijdsgroep de clubkampioenen gehuldigd, voor zowel het veldloop-, indoor- als het pisteseizoen.

Andere activiteiten?

Naast de wedstrijden organiseren we ook andere activiteiten zoals twee sportkampen (één in de paasvakantie en één in de zomervakantie), een zeetraining (in maart), een Sinterklaasfeest en een Halloweentraining, en een infovergadering voor ouders van nieuwe atleten bij de start van het seizoen.