Leielopers

Zoekveld

 • Warmathon in Gent: doe jij ook mee?
  25
  nov

  Meiskes, mannekes, atleten, joggers, trainers, bestuursleden, pa's en ma's, sympathisanten,

  Einde van het jaar komt er aan - net zoals vorig jaar organiseert StudioBrussel terug " de warmste week ". Daarin zit o.a. de Warmathon - een loopevenement waarmee centen worden opgehaald voor meerdere goede doelen.
  Het is ook een stedenwedstrijd  -  om de meeste km door zoveel mogelijk mensen te laten lopen.

  Lees meer
 • Nieuw WR voor Ronny en Antonio
  06
  jun
  Dit weekend op de Great Breweries Marathon in Puurs heeft Ronny samen met Antonio hun marathon tijd verbeterd met 45 sec en dit op een parcours met 9% off road en meer dan 100 hoogtemeters.
  De nieuwe wereldrecordtijd is 3u35'26".
  Ze kunnen een nieuwe aanvraag doen bij World Guinness Records!
   
  Proficiat!
   
   
  Lees meer
 • Trailrun Vlaamse Ardennen - als een uitgelaten jong hondje,
  26
  aug

  “Hoe kun je na meer dan 40 jaar wedstrijden lopen nog zo opgewonden en begaan zijn met dat zoveelste wedstrijdje” – goeie vraag van Ann toen we zondag 23 augustus samen op weg waren naar Maarkedal voor de eerste uitgave van een trailrun door de Vlaamse Ardennen.

  Inderdaad bizar want zelfs een conservatieve inschatting moet mijn aantal wedstrijden over de afgelopen 42 jaar op meer dan 1000 brengen. Toch geven bepaalde wedstrijden nog extra kriebels zoals voorbije zondag.

  Lees meer
 • Voorjaarsmarathons 2015 : My last but one
  04
  mei

  De voorbije weken kwamen verschillende lopers van groep 4 en 5 aan de start van één van de talrijke voorjaarsmarathons met als gemeenschappelijke noemer dat de meeste blijven groeien in aantal deelnemers. Aan de start komen is dikwijls al een prestatie want niet iedereen komt ongehavend uit de voorbereidingsperiode indien men deze afstand met enig respect benaderd(Joyce kan dit beamen maar wellicht hebben nog anderen in stilte moeten afhaken).

  Lees meer
 • Blaarmeersenloop: parcourskennis
  08
  apr

  De Blaarmeersenloop. Voor de dertiende keer al. Het geeft je het gevoel tot een groter geheel te behoren. Een gemeenschapsgevoel. 

  ‘Hela Vosje,’ zegt onze voorzitter door de micro wanneer ik mij al joggend naar de start begeef, ‘dat is niet het juiste clubtruitje.’

  Lees meer
 • Ronny De Cocker loopt Marathon des Sables en vraagt onze steun!
  11
  feb

  Ronny loop dit jaar Marathon des Sables. Hij steunt ook de vereniging Nema een organisatie die mensen helpt met spierziekten.

  Laten ook wij Ronny steunen bij deze zware opdracht.
  Meer info in de folder in bijlage.

  Succes Ronny!

  Lees meer
 • 24 ste Midwinter halve marathon van Cadzand, een Pure-C editie.
  06
  feb

  Telkens weer verzamelen geblazen voor de bijzonder mooie natuurloop in Cadzand op de eerste zondag van februari en het werd een editie om te onthouden. De lokale pers sprak op maandag van een heroïsche uitgave met de zee en het weer in een hoofdrol.

  Als “Quite testing” had je de omstandigheden ook kunnen omschrijven, harde wind 6 uit N-W, hoogtij, een kolkende en schuimende zee(zie foto’s). Hevig en wie haalt het dan in zijn hoofd om op het strand te gaan lopen, ondergetekende, misschien een beetje masochist maar wat dan met die 717 anderen die de eindstreep haalden ?

  Lees meer
 • Als het van Kurt afhangt….
  17
  nov

  15 november 2014

  Sinter Klaas met zijn Zwarte Pieten komen aan in Antwerpen.
  Twee zaken moeten hierbij enige verduidelijking krijgen. De Zwarte Pieten zijn natuurlijk zwart of heeft er al iemand witte zwarte pieten gezien?

  Lees meer
 • Pistemietjes
  12
  mrt

  Je wil fietsen op een biljartvlakke ondergrond, je wil geen tegenwind, geen verkeersborden, geen auto’s en geen voetgangers en daarbij wil je nog een superlichte fiets. Je hebt 2 uren tijd en maar 10 € op zak . Hoe doe je dat ? Je gaat op de wielerpiste rijden.

  Lees meer
 • Gentenaar loopt van Gibraltar naar Noordkaap
  11
  mrt

  Peter De Vriese gaat dit voorjaar van Gibraltar naar de Noordkaap lopen. De Gentse ultraloper, die op zijn tocht een 54 kilo zware kar achter zich aan zal sleuren, wil hiermee de aandacht vestigen op het klimaat.

  Lees hier verder.

  Lees meer
 • Blaarmeersenloop 2014
  29
  jan

  Gruute Blaarmeersenloop in het kader van "Gantoise 150". 5, 10 en 15 km jogging in en rond de Blaarmeersen te Gent. Met Kinderjogging (om 10 uur). Kleedkamers ter plaatse. Prijzen voor elke deelnemer. Inschrijvng ter plaatse: 6 euro.

  Lees meer