Als het van Kurt afhangt….

Zoekveld

Als het van Kurt afhangt….
17
nov

15 november 2014

Sinter Klaas met zijn Zwarte Pieten komen aan in Antwerpen.
Twee zaken moeten hierbij enige verduidelijking krijgen. De Zwarte Pieten zijn natuurlijk zwart of heeft er al iemand witte zwarte pieten gezien?

Vanaf nu kan de stadstaat Antwerpen maar beter de naam” ’ t Stad “ krijgen dan hoeft men de provincie niet van naam te veranderen, daar hadden Bart, Koen en Kris niet aan gedacht.
Bon, die dag zijn er nog een paar zaken gebeurd die onze aandacht trokken.
– Philae staat op de komeet Rosetta slecht geparkeerd, net naast een betaalparking , nu staat hij uit het zonlicht en zijn de batterijen leeg, gierigheid bedriegt de wijsheid.
- Poetin zat op de G20 – maar kon niet blijven voor het avondeten – hij moest de volgende dag vroeg op om het grensverkeer met Oekraïne te regelen.
- Erdogan heeft ons geschiedenisles gegeven, niet Colombus heeft in 1492 Amerika ontdekt het waren de Moslims die in 1178 voet aan de grond hebben gezet in Amerika, ze hebben er dan ook meteen een moskee gebouwd, voila dat weten we nu ook alweer.
- Onze politiekers zullen die dag ook wel een of ander wereldschokkend initiatief genomen hebben, ik kan mij nu niet ogenblikkelijk iets voor de geest halen.
Oh ja, in Deinze was er die dag ook nog een clubfeest van KAAGent. Onze eigen kampioenen werden in de bloemetjes gezet, de sponsor Polar Paints werd voorgesteld, er was een quizje en was meer dan genoeg eten een drinken - en Kurt was daar ook.
Kurt (groep 5) heeft zich niet verveeld, hij vergezelde zijn zoon of was het omgekeerd. Het was zijn eerste clubfeest en hij was de enige van de grote groep Leielopers, op een paar mensen achter de bar na. Toch vreemd dat er van zo een grote groep lopers niemand naar het clubfeest komt. Je kunt niet zeggen dat ze niet graag een glaasje drinken. Ivago doet elke maand afzonderlijke de cava flessen ophaling aan de kantine en Gruut komt ook alle weken leveren. Onbekend zal onbemind zijn. Als het van Kurt afhangt zal er volgend jaar meer volk zijn. Hij was vandaag al bezig met mensen warm te maken en we hebben hem daar al bij meegeholpen.
Volgend jaar zullen we daar wat meer ruchtbaarheid aan geven en in elke groep mensen warm maken om in groep naar het feest te komen. We zullen ze met veel plezier aan de bar bedienen.

Jean Vancampo groep 5