24 ste Midwinter halve marathon van Cadzand, een Pure-C editie.

Zoekveld

24 ste Midwinter halve marathon van Cadzand, een Pure-C editie.
06
feb

Telkens weer verzamelen geblazen voor de bijzonder mooie natuurloop in Cadzand op de eerste zondag van februari en het werd een editie om te onthouden. De lokale pers sprak op maandag van een heroïsche uitgave met de zee en het weer in een hoofdrol.

Als “Quite testing” had je de omstandigheden ook kunnen omschrijven, harde wind 6 uit N-W, hoogtij, een kolkende en schuimende zee(zie foto’s). Hevig en wie haalt het dan in zijn hoofd om op het strand te gaan lopen, ondergetekende, misschien een beetje masochist maar wat dan met die 717 anderen die de eindstreep haalden ?

Om 11u30 trok de bende zich op gang, direct beukend tegen de wind richting kanaal naar Retranchement, ondoenbaar leek het, direct , ondanks relatief rustige start , weg comfortzone. En die bende bestond niet enkel uit + 700 deelnemers van de halve maar ook nog 120 deelnemers op de 5 km.

Normaal een makkie die 5 km – zijn ook de makkelijkste 5 van de wedstrijd maar door de barre omstandigheden toch geen lachtertje dit jaar. Ann 26st in 23.29, Luc 64 st in 27.54 verdedigden de kleuren van KAAG + een vriend van Luc, Dirk die voor het eerst van een wedstrijd proefde (34.27), hier kun je van een late roeping spreken. Afspraak op de Blaarmeersenloop !

Na mijn doorkomst op de 5 in 21’34, behouden gestart, de trappen op om het strand op te duiken, normaal gezien. Maar waar was het mooie strand ? Met de houten palen als golfbrekers , weggestopt, opgeslorpt door een kolkende zee. Bar en boos zou men dit in Nederland omschrijven.

Een harde zandstrook was er niet door het hoogtij en de stormwind stuwde het water ver op het strand. Het werd flirten met de waterlijn op een schuine zandstrook die zelfs moeilijk zichtbaar was door een soms metersbrede schuimlaag op het strand – net opgeklopt eiwit. Natte voeten dus maar het beste moest nog komen. Na enkele km op het strand kregen we een flinke hagelbui schuin in het aangezicht – weeral een peeling uitgespaard – pijnlijk maar verder ploeteren. In de grote bocht op de verharde dijk werden we vervolgens vooruit geblazen – oei straks moeten we dit in omgekeerde richting doen !

Aan de 10 km in 45.20 had ik de ambitie om 1u35 te halen al opgeborgen want op de terugweg zou de wind nog meer een gesel zijn. Tweede strook strand goed verwerkt en nu via glooiende dijkweg terug naar Cadzand bad – nog 8 moeilijke kilometers voor de boeg. Km 16 passeer ik 1u12’50 - het tempo zal zeker niet mogen zakken maar het groepje waarin ik verzeil geef me de kracht om flink door te bijten en ik voel me sterker worden en begin weer te geloven in de 1u35.

Op km 18 probeert een loper(ziet er ouder uit maar van geboortejaar 59) mij achter te laten, kan ik niet laten gebeuren vandaag en haal hem terug en laat hem achter en hij zal 30” na mij eindigen. Toch een beetje trots dat ik Sepp Vermeulen achter mij heb gehouden, hij is immers sinds 1993 houder van het parkoersrecord in 1u08.

Na Blanke Top nog even doorbijten om uiterst tevreden in 1u35.45 binnen te lopen als 121st, blijkbaar hebben zware omstandigheden minder vat op mij want ben 2’sneller dan vorig jaar waar anderen minuten laten liggen.

De Wedstrijd in de wedstijd tegen Dirk haal ik ook en vlotter dan gedacht.

Van Roger had ik dit resultaat verwacht, Ronny heeft mij aangenaam verrast, Dirk beetje beneden zijn niveau en bij Geert hing de sneeuwvakantie wellicht nog in de benen want normaal komt hij zowat 7’ na mij over de steep. Vincent mooi.

Ver voor ons is Nico Serroen (ex winnaar)van KAAG mooi 4e geworden en 1st master .

En nu snel douchen en net klaar om vanuit zalig bed met zeezicht het WK veldrijden te volgen, misschien tot volgend jaar ?

TIP : Indien jouw partner het niet zo begrepen heeft op jouw wedstrijden in het weekend is een prima middel om hem of haar te lijmen de wedstrijd te koppelen aan een verblijf bvb in het Strandhotel in Cadzand, met lekkere sauna in de namiddag en heerlijk tafelen ’s avonds in de Pure C.

The results

1st Tim Pleijte 1u13 4

Nico Serroen 1.18.15

Erik Lafort 1.35.45

Roger Lemmens 1.41.33

Ronny Brijs 1.42.24 

Dirk Verheye 1.43.06 

Geert Declerck 1.48.28

Vincent Mys 1.49

 

Groetjes Erik