Provinciaal Kampioenschap Veldlopen

DSC_0130.jpg

Velen hadden er naar uitgekeken, en eindelijk was het zover. De zon was van de partij, de wind was een beetje gaan liggen. De regen van de voorbije dagen had enkele grote stroken van het parcours omgetoverd in een ware modderpoel De mama’s en papa’s zagen de bui al hangen: dat wordt een extra wasje op zondag! Enthousiast als iedereen was, werd het parcours grondig verkend, met enkele stevige glibberpartijen (en niet enkel van de atleetjes) tot gevolg. Oh wee, dat belooft want de opwarming was nog niet eens begonnen!

Elk atleetje was op zoek naar bevestiging van de goede vorm de voorbije weken, top 10, dat podium, of hem of haar willen kloppen in de sprint. Het hoort er allemaal bij, ook bij onze jeugd. En gelijk hadden ze. We hadden al wat serieuze dingen laten zien ook dit crossseizoen. De Buffaloos waren er klaar voor.

Dan maar groep per groep aan de opwarming beginnen, en één voor één in die mooie gepoetste of zelfs nieuwe spikes kruipen. Het eindresultaat was voor iedereen gelijk, vuile voeten! Sommige al wat bibberend op de benen, andere ijzig kalm, enkele hopend dat het snel voorbij zou zijn die inspanningen door het slijk.

Op naar de eerste start dan maar. Bij de jongste meisjes hadden we geen atleetjes aan de start, dus dan maar naar de meisjes van 2005. Yelena en Muka werden 22e en 62e . Proficiat meisjes. Vervolgens kwamen – met 84 deelnemers – onze jongens van 2006-2007 aan de start. Ze hadden een beetje hun start gemist maar toch mooi resultaat neergezet: Sem werd 18e , Tsjip 42e en een 58e plaats voor Nout. Uitkijken dan naar de jongens van 2005. Stilletjes hoopten we hier wel een podiumplaats of 2 te mogen veroveren, want Joost en Basile hadden de voorbije crossen de podia netjes verdeeld. En groot gelijk hadden we. Joost werd 2e en Basile werd knap 3e . Natuurlijk mogen we onze andere moedige kerels niet vergeten. Tristan werd 9e , een 12e plek voor Wout, 17e plaats voor Brend en 33e stek voor Kasper.

Onze pupillen meisjes 2004 kwamen met hun 3 aan de start op een veld van 66 deelnemers We mochten volgende uitslag noteren: 39e plaats voor Marthe, 52e voor Elien en 59e plek voor Jill. Bij de oudere pupillen meisjes was het uitkijken naar Amelie. Kon zij haar goede vorm doortrekken in dit PK en met een schildje huiswaarts gaan? Van start tot finish nam ze het initiatief en deed wat van haar verwacht werd: Winnen ! Daarachter hadden we natuurlijk nog een paar meiden met een schitterend resultaat: Merel werd knap 7e , 22e plaats voor Lio, 27e plek voor Iza, 32e werd Soetkin, 33e plaats voor Xanthe. Proficiat!

Ook bij de jongste pupillen jongens waren er 2 kerels op een podium uit. Alexander die het hele seizoen al de ene na de andere eerste plaatsen liep en onze Siebe die de laatste weken zijn conditiepeil de hoogte in zag gaan. Siebe was uitstekend vertrokken en kon zijn plek in kop tot op het einde behouden en haalde knap zilver. Alexander miste zijn start en moest afrekenen met zijn minder vormpeil door een buikgriep de voorbije week. Hij moest tevreden zijn met plaats 6. Uiteraard mogen we Victor niet vergeten. Hij liep een mooie 11e plaats op een totaal van 69 deelnemers. De oudste pupillen jongens kwamen ook met 3 aan de start. De start was niet 100% maar op 69 lopers mochten we toch rekenen op een 36e plaats voor Matthias, 43e plaats voor Arne en een 48e plek voor Jarno. Knap jongens!

Terug naar de meisjes dan maar, met de jongste miniemen van 2002. Met hun 56 waren ze. Proficiat voor de 11e plaats van Syrah, de 15e plek van Britt, 19e was Jelke, kort daarachter met een 21e plaats, Marion. Dan hadden we op de 28e plaats Jana, 33e voor Helena, en een 35e plaats voor Amber. Bij de oudste miniemen meisjes hebben Lot en Emma er een knap duel van gemaakt. Emma was uit de achtergrond aan een eindsprint begonnen maar Lot hield vol en ze kwamen zo goed als samen binnen op de 14e en de 15e plaats. Mooie strijd meisjes.

De miniemen jongens van 2002 stonden met 7 aan de start tussen een grote meute van 76 deelnemers. Uitkijken deden we vooral naar Pieter-Jan De Paepe, die al wat podiumplaatsen wist bijeen te sprokkelen de voorbije weken. De start was een echte overrompeling met een aantal valpartijen, maar gelukkig geen enkele Buffaloo erbij. Pieter-Jan ging van in het begin heel goed mee en ging met brons naar huis. Er vormden zich blauw-wit duootjes, Berend en Jente liepen mooi samen tot halverwege wedstrijd. Jente verloor een spike in de blubber en over-and-out wedstrijd. Berend werd knap 18e . Wouter kon zijn snelle broer niet volgen en werd 33e . Dorus en Kamiel liepen ook in duo en werden 49e en 51e . Thibo sluit de buffaloo-rij met een 67e plaats. En tot sluit onze grootste jongens miniemen, die met 52 aan de start stonden. Arne werd mooi 6e en Liam volgde kort daarna op de 12e plaats. Joren legde beslag op de 37e plaats en Boris die zijn allereerste cross liep haalde een 42e plaats. Mooi!

Iedereen mocht zich naar de “oververwarmde” tent begeven om hun prijs in ontvangst te nemen. En iedereen mocht “netjes” terug naar huis daarna.

Proficiat allemaal!

Melanie