Provinciaal Kampioenschap Veldlopen

Zondag 2 februari richtte RC Gent het provinciaal kampioenschap veldlopen in te Schellebelle. Op en rond het voetbalterrein was het parkoers vrij goed beloopbaar. In de achterliggende weiden & velden was het een ware modderpoel, zacht uitgedrukt : een ouderwetse modderveldloop. Maar soit, het is voor iedere deelnemer hetzelfde. Het was zeker niet in het voordeel van de "stratenlopers". Vijf atleten namen deel aan dit kampioenschap. Hilde VANHESSCHE, goed op alle parkoersen, won met ruime voorsprong de titel bij de dames masters + 40j. Haar clubgenote Marlène VANDENBROECK wou niet onderdoen en won de cross bij de dames masters + 50j. Gedoodvervd favoriet bij de heren masters + 35j Francies VAN STEENBRUGGE voelde zich niet zo in zijn schik in deze ploeterpartij, daarnaast is Francies in volle voorbereiding op de halve marathon van komende zondag in Schoorl (Ned). Francies liep voor wat hij waard was en werd knap 2de. Hij moest de zege laten aan modderduivel Patrick Van Petegem (AC Zottegem). In dezelfde catg. was Kristof REYNVOET heel verdienstelijk 12de. Bij de heren masters +45j liep Luc VAN ASBROECK een heel knappe wedstrijd. Luc werd, na een gratis modderbad, mooi 2de. Het clubklassement werd gewonnen door onze heren masters voor de atleten van AV Lokeren. In Schellebelle kwamen ruim 1300 atleten aan de start. Steven VANDECASTEELE had niet veel zin in een modderbad en trok naar de halve marathon te Cadzand(Ned). Steven werd bij de heren masters knap 3de in 1 17 56. Zaterdag 1 februari was Carline DESEYN puik 3de bij de dames masters +45j op de corrida over 7,5km te Oostende. Carline finishte na 33 47.

Ignace