2 gouden medailles op het BK AC Indoor

Paul De Ruyter.jpg

Vandaag trokken onze KAAG-atleten naar de Topsporthal in Gent voor het Belgisch kampioenschap alle categorieën. Met twee gouden medailles, eentje voor Sarah Missinne en eentje voor Nenah De Coninck, mogen we over de oogst zeker niet klagen.

Sarah Missinne kwam na het BK snelwandelen als eerste eerste in actie van onze atleten op de 60 m horden. Met een chrono van 8"41 had ze na de reeksen alvast de snelste tijd van alle deelneemsters staan. In de finale evenaarde Missinne haar tijd van in de reeksen, goed voor een eerste plaats en een eerste gouden medaille voor KAAG. Ewout Dumon kwam eveneens in actie op de 60 m horden en finishte als 5de in zijn reeks in 8"64. Charlotte Lambrecht nam deel aan de 60 m. Ze liep na 8"22 als 7de van haar reeks over de streep. Maaike Garre nam ook deel aan dat kortste sprintnummer. Een tijd van 8"13 en een 6de plaats waren haar deel. In het hinkstapspringen tekende zij ook present en met 11 m 23 werd ze daar 7de. 

Gilles Apers kreeg twee nummers op zijn bord, de 60 m en de 200 m. Apers liet op het korste van de twee nummers als 7de van zijn reeks 7"32 op het bord verschijnen. Op de 200 m werd hij 6de in 23"22. Met Yves Pausenberger kregen we in het hinkstapspringen ook een atleet bij de heren. Een beste sprong van 13 m 34 leverde hem een 8ste plaats op. Op de 200 m bij de dames kregen we eveneens twee dames van onze club. Annelies Bogaert eindigde in haar reeks als 6de met 27"09. Nenah De Coninck won haar wedstrijd in de reeksen met 24"59. Als favoriete ging ze de finales in en de atlete, die ook zeer goed uit de voeten kan op de horden, loste de verwachten meer dan in. Ze kwam als eerste Belgische over de streep in 24"48. 

Steven Dobbelaere stond aan de start van de 3000 m. Steven kreeg het jammergenoeg moeilijk en haalde de finish niet. Op de 1500 m tekende Paul De Ruyter (foto) present. Met 4'12"11 werd Paul 8ste. Tot slot het polsstokspringen waar twee KAAG-atleten voor ingeschreven stonden. Jasper De Coninck, op papier kansmakend op een medaille, moest helaas forfait geven. Kevin Van Hauwermeiren nam wel deel en eindigde met 4 m 60 op een 6de plaats. 

De volledige uitslagen van het BK AC Indoor vindt u hier

Tekst: Simon Van Glabeke – www.atni.be