KAAG behaalt 6 medailles op BK indoor junioren & beloften

Viktor Benschop KAAG.jpg

Op zaterdag 1 maart streden de junioren en beloften voor de nationale indoortitels. KAAG trok met een 15-koppig team richting de Topsporthal, en het leverde wat op….

Al om 9u30 begon het allemaal in de indoorhal in Gent. Junior Uwem Essien was een van de eerste atleten die zijn blauw-wit wedstrijdshirt aantrok voor het kogelstoten. Hij eindigde op een zesde plaats met 12m95. Terwijl Uwem de kogel vasthield, zat Sarah Missinne al in de startblokken voor haar 60m horden. De juniore kwalificeerde zich met enig gemak voor de finales met de snelste tijd van alle deelneemsters, 8”41. Geen Nenah De Coninck op de 60m horden, zij moest helaas forfait geven wegens opspelende hamstrings. In de finale van de 60m horden schitterde Sarah Missinne opnieuw. Ze liep comfortabel naar de nationale titel en liet daarbovenop ook nog eens 8”38 optekenen. Het zou niet haar enige Belgische titel zijn van de dag, dat zou later blijken…. Op de 60m horden bij de junioren heren kwam twee atleten van onze club in actie. Ewout Dumon eindigde na 8”40 en kwalificeerde zich daardoor met een zesde tijd voor de finale. Yves Pausenberger kon zich niet in de finale werken, maar was schijnbaar wel tevreden met zijn tijd, 8”65. Dumon eindigde als zesde in de finale en verbeterde zich wederom met 8”36. Tijs Van Canneyt moest de reeksen niet door spartelen op de 60m horden bij de beloften heren. Er werd immers een rechtstreeks finale gehouden en daarin finishte Van Canneyt als vijfde met 8”69.

Sarah Missinne tekende tevens present op de 60m zonder horden. Andermaal plaatste ze zich met gemak voor de finale en bolde ze uit naar 7”70, goed voor de snelste chrono van alle junioren dames in de reeksen. In de finale snelde Missinne naar een tweede gouden plak van de dag met 7”65.  Op de 60m bij de junioren heren tekenden participeerden twee KAAG-atleten. Arkad Alston en Gilles Apers konden zich helaas niet naar de finale lopen maar lieten met respectievelijk 7”28 en 7”30 wel mooie tijden noteren.  Intussen werkte Paulien De Mulder ook haar wedstrijd af en met 4m96 eindigde ze als tiende bij de junioren. In de beloftecategorie sprong Charlotte Lambrecht naar 5m24, goed voor een vierde plaats.

Op de 800m pakte Lara Hemelsoet het goed aan. De juniore eindigde na 2’19”75, maar de plaats zal haar nog meer tevreden stemmen, want met een derde plaats mocht ze mee op het podium. Eveneens een podiumplaats bij de junioren heren voor KAAG. Viktor Benschop (foto bovenaan) had vooraf de beste tijd van alle deelnemers en hij maakte zijn favorietenrol meer dan waar. Benschop controleerde de gehele wedstrijd en mocht na 1’57”91 de handen in de lucht steken. Hij finishte per slot van rekening eerste en mag zich Belgisch kampioen bij de junioren noemen.In de rechtstreekse finale van de 200m zagen we enkele atleten terug van onze club terug. Zo onder meer Paulien De Mulder die met 27”40 tweede werd in haar reeks. Annelies Bogaert eindigde als vierde in haar reeks in 26”64. In polsstokspringen mocht nog een KAAG-atleet het podium op. Op de 200m bij de beloften heren kwam Arkad Alston opnieuw in actie en reekswinst en 22"95 waren zijn deel. Op diezelfde baanronde eindigde Gilles Apers als tweede in zijn reeks in 22"82. Kevin Van Hauwermeiren sprong 4m50 hoog in het polsstokspringen en behaalde daarmee brons bij de beloften heren. Laatste KAAK-atleet die in actie kwam was Paul De Ruyter. Paul behaalde een zesde en laatste medaille voor onze club door op de 1500 als tweede te eindigen na 4'11"40.

Foto: Tomas Sisk

Tekst: Simon Van Glabeke – www.atni.be