Geen medailles, wel mooie prestaties op BK cadetten en scholieren

Jacintha Cornelis.jpg

Na het BK indoor voor junioren en beloften gisteren, trokken vandaag heel wat cadetten en scholieren richting de Topsporthal voor het nationaal kampioenschap voor cadetten en scholieren.

Merel Demaret was de eerste van onze club die in actie trede. De scholiere liet op de 60m horden 9”52 noteren en werd daarmee zesde in haar reeks. Jonas Vander Vennet en Bavo De Ruyter tekenden present op de 60m zonder obstakels. De twee scholieren liepen respectievelijk naar 7”60 en 7”63, tweemaal een zevende plaats waard in hun reeks. Voor het hoogspringen bij de cadetten trok Kim Cnudde haar KAAG-wedstrijdtruitje aan. Ze eindigde op 1m45 als tiende. Op de 400m bij de cadetten zagen we twee van onze atleten in actie komen. Jacintha Cornelis (foto) liep naar 60”46 in de eerste reeks. Hiermee behaalde de scholiere reekswinst en een negende plaats voer alle deelneemsters. Jenten Goeteyn liet aan de finish 55”11 noteren. Hiermee werd de cadet vijfde van alle participanten.

Op de 800m bij de cadetten jongens kregen we twee atleten van KAAG. Kobe Hens werd vijfde in zijn reeks in 2’15”56, Ben Brys werd net achter Kobe zesde met een chrono van 2’18”46. Op de 800m bij de scholieren trad de broer van Kobe, Wolf Hens, aan. Hij finishte in zijn reeks als vijfde na 2’04”03. Op de baanronde kwam Merel Demaret na haar hordenavontuur voor de tweede maal in actie. Ze eindigde in haar reeks als vierde met 27”31. 

Foto: Tomas Sisk (Facebook-pagina)

Tekst: Simon Van Glabeke – www.atni.be