Sarah Missinne droomt van het WK voor junioren

Sarah Missinne.jpg

Afgelopen zaterdag vond in de Topsporthal in Gent het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften plaats. KAAG-atlete Sarah Missinne schitterde op het nationale kampioenschap en ging aan de haal met twee gouden plakken.

Op de 60m vlak won ze de nationale titel na 7"65. Op het nummer waar ze zich specifiek op toelegt indoor, de 60m horden, finishte ze als eerste in 8"38. Na haar wedstrijden was ze zeer te spreken over wat ze allemaal presteerde dit indoorseizoen. De 18-jarige Missinne mikt echter in 2014 op het WK voor junioren in de Verenigde Staten, meer bepaald in Eugene. Sarah Missinne legt zich al geruime tijd toe op de horden en pikte vorige zomer het EK voor junioren mee, waar ze zich knap in de halve finales werkte (en waar Aaron Botterman zilver haalde op de 800m). De eerstejaarsstudente verpleegkunde zou maar al te graag deze zomer weer op een internationaal kampioenschap verschijnen. Voor zich te kwalifceren voor het WK voor junioren moet ze een chrono van 13"60 neerzetten voor 7 juli. Makkelijk wordt het alleszins niet voor haar, want haar besttijd staat op 13"78. Wij duimen alleszins ervoor en wie weet lukt het dan wel.

Bekijk hier een video-interview met Sarah Missinne na het BK voor junioren en beloften van afgelopen zaterdag.

Foto: Tomas Sisk (Facebook-pagina)

Tekst: Simon Van Glabeke – www.atni.be