BK Medaillewinnaars aan het woord

***   BK cad/schol Moeskroen 14 en 15 september 2019   ***

 

In het zonnige Moeskroen behaalden onze KAAG cadetten en scholieren maar liefst 13x het podium.

5x goud, 6x zilver en 2x brons was ons deel.

Jente Hauttekeete (schol ver-10mH) en Senne De Vos (cad 100-200m) waren zelfs gouden dubbelaars.  Lars Coene (schol disc-ver) voorzag zichzelf van 2x zilver.

Amelie Sonneville, Yelena Boone, Esther Lagast, Siebe Hauttekeete, Syrah Ghijselings, Viktor Van Aerde en Thor Coene waren de andere KAAG toppers die zich aan het podium mochten melden.

Ook mochten er maar liefst 3 KAAG CR’s aangepast worden: Siebe 300mH cad, Senne 200m cad en Jente ver schol.

Verder viel het op dat vooral onze jonge cadetten grossierden in mooie finaleplaatsen: Amelie Sonneville 5° op 80mH, Clara De Vare 4° op 200m, Siebe Hauttekeete 4° op 100mH, Alexander Van Vliet 6° op 100mH, Niels Oosterlinck 5° op 800m, Yelena Boone 4° op 300mH, Louise Diouf 7° op 300mH en Thor Coene 7° op kogel. Scholiere Liesbeth Van Campe miste het podium van een haartje: 4° bij discus.

 

Enkele van de medaillewinnaars zelf aan het woord:

Siebe Hauttekeete:

Ik begon aan het BK met de gedachte om op de korte horden een finale te proberen halen, omdat ik met de 9e prestatie stond op de deelnemerslijst. Ik had een hele goede start en deed al direct 4 tienden af van mijn PR EN kreeg een plekje in de finale met een 5e tijd. In de finale was ik echt snel weg en nam ik de horden heel goed. Ik eindigde op 1 tiende van brons, maar alweer met een record sneller dan de reeksen, in 14.25.
De dag ervoor had ik de reeksen van de 300 horden. Mijn doel daarvoor was om een podium te halen, ook al stond ik met de 4e tijd, dus ging ik in de reeksen al heel goed door. Een record al direct en 2e tijd van de deelnemers. Zondag avond stond de finale gepland en had ik een beetje zware benen van de korte horden, maar het liep beter dan verwacht en haalde ik mijn gehoopte bronzen medaille met 40″96 in een nieuw clubrecord.

Siebe, hier nog in de reeksen,
met op de voorgrond teamgenoot Alexander.
Beiden gingen door naar de finale.

 

Jente Hauttekeete:

Ik wou heel graag mijn seizoen in schoonheid afsluiten. Ik had nog één doelstelling nl, bij ver die 7m halen. Ik had het mezelf niet makkelijk gemaakt door 2 nummers te kiezen die zo dicht op elkaar lagen. Alles moest ik afwerken in 2 uur tijd. Dus moest ik ervoor zorgen dat het bij ver bij de 1e of 2e poging goed was, want ik had finale van de horden halfweg het verspringen. De reeksen van de horden ging vlot. Zorgen dat ik veilig aankwam zodat ik met zekerheid die finale kon lopen. Dan naar ver. Eerste poging was al redelijk goed met 6m83 maar nog een beetje van de plank. Half voetje dichter gekomen en ik had de plank perfect en de gehoopte 7m was binnen, 7m01 zelfs. Dan de volgende 5 sprongen overgeslagen maar toch stiekem Lars in de gaten houden want hij was ook goed bezig en hij kan ook 7m aan.
De finale van de horden dan. Een mindere start maar heel snel rechtgezet, en opnieuw onder 14 sec kunnen lopen, 1 honderdste boven mijn PR, en goud.

Lars had 0 in zijn laatste 2 pogingen bij ver, terwijl die wel vrij ver waren. 

Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijden en mijn dubbelslag.

 

Jente: “Stiekem Lars in de gaten houden…”
Dat deed hij hier wel zeer onopvallend!

Ester Lagast:

Ik ging eigenlijk zonder verwachtingen naar het BK dit weekend, aangezien ik dit jaar zeer weinig hebben kunnen trainen door de volleybal en enkele blessures. Mijn prioriteit was gewoon plezier hebben en ervan genieten om nog eens op een piste te zijn. Doordat ik zonder stress wierp had ik er echt zin in en ging alles goed. Tijdens de wedstrijd stond ik heel de tijd derde, totdat iemand verder wierp bij haar laatste poging. Hierdoor was ik nog extra gemotiveerd en wierp ik dan, bij mijn laatste poging, toch nog 38 meter en werd ik tweede met 1 centimeter meer dan de derde. Dit had ik echt nooit verwacht, want ik had hier bijna niet voor getraind, maar dankzij Luc zijn goede tips liep alles goed af. Hiervoor wil ik hem dus zeker nog eens bedanken! Ondanks dat ik weinig kan komen, blijft hij mij toch steunen. Ik kijk nu al uit naar het volgende seizoen, waar ik ga proberen om meer te trainen en nog betere prestaties te hebben. 

 

Senne De Vos:

Ik ging naar het bk met de bedoeling om mijn persoonlijk record op de 100m en/of de 200m te verbeteren.
En dat is met verve gelukt en daar ben ik heel tevreden over.

Verder gaf Hendrik mij nog een paar tips bij mijn start en dat heeft zeker geholpen. Zonder hem en Melanie zou ik dit nooit gekund hebben. De zomer kan voor mij ook niet meer beter, maar nu ga ik  een rustpauze nemen.