Nieuw op hoog

***  Gent 5 oktober 2019   ***

Wij laten jullie kennis maken met onze nieuwe hoogspringtrainer. Zes vragen vuurden we op hem af.

Voor de mensen van KAAG, wie ben je?   

  • Ik ben Jens Laporte, 31 jaar en woonachtig te Gentbrugge en ik werk als financieel controller. 

Zit je al lang in de atletiek?

  • Ik ben op mijn 6 jaar begonnen met atletiek bij Avzk (Heist-op-den-berg). Mijn vader is hier nog een tijd voorzitter geweest en mijn grootvader heeft de club mee opgericht. Ik deed in mijn jeugdjaren zowat alle disciplines maar mijn passie werd al snel hoogspringen en polsstokspringen. Maar door verschillende blessures ben ik vrij snel met competitie gestopt en ben ik vanaf mijn 18 jaar trainer geworden.

Je bent dus afkomstig van de Kempen, hoe kom je hier terecht?

  • Mijn vriendin is afkomstig van Gent en zodus heeft de liefde me naar deze mooie stad gebracht. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik mijn grote passie kan verder zetten bij KAAG.

Je bent al een tijdje hoogspringtrainer, wat zijn je tofste en mooiste herinneringen?

  • Ik ben inderdaad al 13 jaar hoogspringtrainer en ik heb al zeer mooie momenten mogen meemaken. Het is zeer moeilijk om specifiek een herinnering te moeten kiezen maar ik denk toch meteen aan de Vlaamse titel alle categorieën heren dit jaar van mijn atleet Brett Jacobs,  die al 8 jaar in mijn groepje meetraint.

    Natuurlijk onthoud ik nog mooie gedachten bij al de medailles die atleten van mij behaald hebben op Vlaamse en Belgische kampioenschap.

    Een ander mooi moment dat ik niet meteen zal vergeten is dat er enkele jaren geleden 5 Junioren heren geselecteerd waren voor een BK indoor, waardoor er van de 10 geselecteerde deelnemers 5 atleten van mijn groep aanwezig waren. Dit vond ik vooral collectief een zeer mooi gegeven en toonde vooral de sterkte van ons trainingsgroepje.

Hoe zie je de toekomst bij KAAG?

  • Ik hoop vooral om opnieuw een zeer toffe groep te creëren en met deze atleten mooie successen te behalen.

Wanneer begin je met training te geven?

  • Normaal start ik vrijdag 11 oktober en zal ik wekelijks training geven van 18u – 20u

Jens, wij wensen je alvast veel succes!