KAAG met Bashi…

***   Berlare 27 oktober 2019   ***

Zie de kop is er weer af. Met de traditionele Cross Cup Relays is het nieuwe veldloopseizoen geopend. Deze keer niet in Gent, en daar zijn we nog altijd een beetje boos en verdrietig om. Want wat hadden wij zo graag deze unieke organisatie, samen met onze andere Gentse clubs, hier op de Blaarmeersen verder uitgerold. Maar het lag helemaal niet aan ons. De places to be waren dit jaar niet de meersen van Blaar, maar wel die van Berlare. Beslissing die buiten ons om is genomen.

Niettemin, KAAG stond toch met niet minder dan 31 ploegen aan de nieuwe startlijn. Mooi zo. Nog mooier zou geweest zijn indien we in elke leeftijdscategorie een blauwwitte vertegenwoordiging zouden gezien hebben. Maar dat lukt ons vooralsnog niet. Bij de acht categorieën voor de mannen was telkens minstens één KAAG-team aan de start. Dat wel. Bij de dames lieten we het in drie categorieën afweten. Dit wél ingevuld krijgen kan een doelstelling zijn voor volgend jaar.

De goede collectieve aanwezigheid liet zich ook verder mooi in de verf zetten door de ereplaatsen van vier ploegen:
* Een van onze drie meisjesploegen bij de pupillen behaalde een ferme 6de plaats.
* Bij de miniemen meisjes ook drie KAAG-ploegen, waarvan de beste een 5de stek wegkaapte.
* Onze enige mannenploeg bij de junioren ging hard en finishte als 4de.
* Zelfde inzet en zelfde resultaat bij de masters heren: onze enige ploeg op een knappe 4de plaats, dat mogen we toch niet vergeten!
Maar de klap op de vuurpijl kwam uit de categorie cadetten jongens. Met twee teams aan de start ging ons sterkste drietal voor het podium… en won de wedstrijd!

Alsof we het voelden aankomen hadden we een inside-reporter dicht bij dit gebeuren. Isabelle Moray liet het volgende optekenen:

Zeg maar Bashi…😂
Vandaag de crosscup op het programma. Met als enige ploeg van KAAG op het podium de cadetten jongens.
Lopers: Sem Serrano (2006) – Thibault Lemmens (2005) – Noah Coetsier (2005)
Deze drie jongens hadden woensdag reeds een oefencross gelopen in Zwijnaarde (Scholencross) en het was toen al duidelijk dat de goeie benen aanwezig waren. Met een rechte korte aanloopstrook en een strakke bocht werd Sem bijna ingesloten. Hij moest enkele plaatsen toegeven maar liep helemaal om het pak heen om als 9e loper uit de eerste bocht te komen. Als “kleinste” van de hoop houdt hij stevig stand. De zandstrook is (#teamJC) volledig zijn ding, daar loopt hij dan ook vol overgave een pak “reuzen” naar huis. Thibault kan als vierde vertrekken.
Thibault loopt een fantastische wedstrijd. Hij loopt met een stevig tempo onmiddellijk naar de eerste drie lopers toe om hen halverwege zijn 1000m achter hem te laten en met een mooie voorsprong Noah de stok te overhandigen. De sterke crossers kraken bij het zien van Thibault zijn ontspannen loopstijl wanneer hij hen voorbij loopt. Thibault kan Noah als eerste loper en met een ruime voorsprong laten starten.
Noah maakt het met glans en veel overtuiging af.. Hij loopt gedurende de laatste 1300m steeds verder weg van de concurrentie. Het goud is binnen. Wie had dat verwacht??

 

 

Maar ze deden het niet alleen!! Want trainen doe je samen. Zes vrienden Iben, Kasper, Jaco, Sem, Thibault en Noah. Samen uit samen thuis. Een toffe bende. Een gunfactor onder vrienden, fier op elkaar, elkaar naar een hoger niveau tillen,.. om op het einde van de race allemaal heel veel plezier te beleven aan de “blooper van de dag”

(zie filmpje hieronder)