Dubbele proficiat op het WK

Zilver voor Gitte Haenen!

Gitte Haenen heeft België een 2e medaille bezorgd op het WK para-atletiek. In het verspringen (T63) lag ze met een sprong van 4,32 meter lange tijd op bronzen koers, maar haar voorlaatste (4,40m) en laatste pogingen (4,41m) deden haar uiteindelijk nog op de 2e plaats belanden. Haenen bleef 27 centimeter verwijderd van het goud. Vorig jaar behaalde de voormalige thaiboksster ook al zilver in het verspringen op het EK para-atletiek. Morgen kan Haenen nog een 2e medaille behalen, want dan doet ze mee aan de 100 meter.
(Bron Sporza.be)

Gitte Haenen pakt ook brons op 100m sprint (T63)

Daags na haar zilveren medaille in het verspringen verovert Gitte Haenen ook brons op de 100 meter sprint in de T63-klasse. Ze was niet bij de snelsten weg, maar maakte dat ruimschoots goed in het tweede deel van de finale. De 33-jarige Belgische kwam uit op 15″60, op 4 honderdsten van het zilver van de Italiaanse Monica Contrafatto. Het goud was dan al een tijdje weg voor de 18-jarige Karisma Evi Tiarani uit Indonesië. Haar 14″72 is een wereldrecord. Het is de 3e Belgische medaille op dit WK. Vorig jaar op het EK won Haenen ook brons op de 100 meter. (Bron Sporza.be)
https://sporza.be/nl/matches/atletiek/2019-11/wk-g-atletiek-dubai-2019/