Crossende KAAG masters in Deinze

Afgelopen zondag hield het regionale cross-gebeuren alweer halt in de Brielmeersen in Deinze, meestal garant voor goed weer en veel deelnemers ook.

De jongere masters heren moesten hier in totaal 6035 m afwerken. Op een totaal van 53 deelnemers, telden we een viertal KAAG vertegenwoordigers: Zeger Hens finishte in deze wedstrijd als 13de, gevolgd door Steven Dobbelaere (19de), die tegenwoordig ook al eens zijn opwachting durft te maken in de crossen van de Cross-Cup, en verder ook nog Geert Janssens als 27steen Serge Demaere als 49ste.

Eens de 50 voorbij, krijg je als master soms al eens wat korting. Hier kwam Frank Herregodts nog eens aan de start. Hij kwam na 4125 m als 30ste over de streep op een totaal van 38 crossers.

Bij de jongere masters dames kwam Vanessa Minne aan de start. Hier stond er 5135 m op het menu. Als 21ste op 24 startende dames wist zij de finishlijn te overschrijden. Dit in de wedstrijd waarin ook haar dochter Ilana aan de start stond, maar dan wel als juniore natuurlijk.

Voor één keer kregen hier ook de dames 50+ een aparte cross. Zij dienden 3225 m af te leggen, samen met de scholieren dames. Beperkte interesse maar blijkbaar voor dit gebeuren, met 7 kwamen ze aan de start, maar Christ Willems wist haar goede gevoel van de laatste tijd hier toch maar mooi te verzilveren met een knappe overwinning, waarbij ze bijna 1 min. sneller was dan haar dichtste achtervolgster. Proficiat!

Marc Cherlet