Kennis maken met G-atletiek

***   Gent, Topsporthal  8 december 2019   ***

Nadat KAAG de Topsporthal proper en netjes had achtergelaten na de Jeugd Indoor meeting zaterdag, was het ‘s anderendaags de beurt aan de Atletiekfederatie van België om de Belgische Kampioenschappen voor G-atleten te organiseren. Had KAAG daar ook iets te vertellen? Jazeker! We zijn amper een goed jaar geleden gestart met onze G-afdeling binnen de club, maar KAAG stond toch al weer op de tabellen.

De foto hieronder illustreert bijna alles.

Op de 60m voor wheelers zien we twee KAAG-atleten. Dat we niet helemaal van boven staan hoeft niemand te verbazen, want daar prijkt niemand minder dan de wereldkampioen op de 200 meter (vorige maand in Dubai !), Peter Genyn.

‘Onze Peter’, Cosyn dan, staat op een verdienstelijke tweede plaats. 60 meter is niet helemaal zijn ding, hij verkiest eerder langere afstanden. Maar al lachend legt hij ons uit dat hij zoveel mogelijke clubrecords van KAAG wil bijeen garen. Die tijd van 15″78 op 60m is er dus een. Hij wijst daarmee ondeugend naar het ontbreken van recordtabellen van de G-atletiek op de KAAG-website. Werk aan de web-winkel dus.

Maar let vooral ook op de derde naam, die van Piet Van Hijfte. Ook een KAAG-man! Splinternieuw in ons midden. Overlopend van motivatie en vooral uiterst positief en sympathiek ingesteld. Want zie, Piet is nog zo nieuw dat hij voor zijn beperking nog geen classificatie heeft gekregen (een procesgang die wel eventjes duurt), waardoor hij zelfs niet in aanmerking kwam voor een medaille. Vandaar de code ‘BW’ achter zijn. “Niet getreurd, het is dan voor een volgende keer”, zegt Piet onverstoord, “maar we zijn er nu toch al helemaal in gevlogen!”

Als je goed kijkt zie je links boven op het bord nog eens de KAAG-letters staan. Die staan al weer voor Peter Cosyn, die dan bezig is aan een competitie kogelstoten. De tegenstand die hem daar was beloofd had verstek gegeven. Maar Peter heeft even zijn mouw geveegd aan de medaille die hem te gemakkelijk in de schoot viel en het goud blonk meteen even blits als van ouds. Ja Peter, ik weet het, we zullen ook dit clubrecord op de tabellen zetten, dat is beloofd!

Wie we tussen alle BV’s van het G-atletiekwereldje ook zagen was Gitte Haenen. Niet in TraKKs-wedstrijdtenue, want Gitte moet nog even recupereren van haar WK-uitstap naar Dubai (twee medailles!)en een lichte blessure en wil zich voorbereiden op nakende events.

En kijk, na een korte vakantie was trainer Mieke Van Thuyne ook alweer fit en monter in de weer. Blijkbaar al opnieuw klaar voor een nieuw seizoen. We zien haar er ook opnieuw invliegen. Wie ook wil kennis maken met G-atletiek bij KAAG vindt in Mieke een stevig aanspreekpunt.

Deze kampioenschappen werden omringd door een hartverwarmend programma G-recrea. Paula Vanhoovels (VAL) schrijft hierover bij een foto

GEWELDIG MOMENT: topatlete Gitte Haenen neemt de G-recrea-atleten op sleeptouw voor een polonaise tijdens de apotheose.

Gitte zelf schrijft op haar FB-pagina:
Wat een fijne dag was dit en zoveel lachende gezichten! 👏 Voor de organisatie, vrijwilligers, scheidsrechters, coachen, atleten, helpende handen en supporters 😄👍💪