Kampioen zijn is plezant

***   Gent Topsporthal 4 januari 2020   ***

 

De website van de Vlaamse Atletiekliga toonde de volgende inleiding op het eerste weekend van 2020:

“Minder dan een maand geleden werden de laatste internationale atletiekmedailles uitgedeeld tijdens de Europese veldloopkampioenschappen en in dit eerste weekend van het nieuwe jaar, is het alweer drummen geblazen aan de podia. Tijdens de provinciale indoorkampioenschappen neemt de afhandeling van de erepodia een niet onbelangrijk tijdsdeel van de dag in. Met andere woorden: werkendag voor de ceremoniemeesters in de Topsporthal Vlaanderen.”

Zaterdag PK OosVlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg. Inderdaad, babbels zaterdag in de Topsporthal lieten Westvlaamse en Limburgse accenten horen, maar het overheersend timbre was Oostvlaams en dan nog bij uitstek met een Gentse tongval.

En wat een programma! Al vanaf ’s morgens negen uur, voor sommige atleten een ontiegelijk vroeg moment! Laat ons even rekenen: voor elke provincie waren er 84 competities geprogrammeerd, over de verschillende leeftijdscategorieën heen. Voor elk drie medailles, dat geeft 252 medailles samen.

Van dit totaal gingen  38 medailles naar KAAG-atleten. Dat is ruim 15 procent.
En omdat we toch graag rekeningetjes maken hebben we zaterdagavond eens gekeken hoe die trofeeën binnen de club waren verdeeld:
17 medailles waren er voor de jongens, maar de dames deden het iets beter met 21 eremetalen. En als we het bekijken volgens een leeftijdslijn, dan zien we dat de scholieren (12) het duidelijk beter hebben gedaan dan de andere categorieën: cadetten (10), junioren (8), senioren-masters (8).

Van enkele atleten  mochten we de volgende diepzinnige reflecties optekenen:

Jente (junior: goud horden en zilver hoog)
Een kampioenschap is altijd leuk om mee te doen, de betere atleten doen meestal wel mee wat het altijd leuker maakt. Het is nog leuker als je zelf medailles kunt halen en als je hoort da je club er ook heel wat heeft!

Benjamin (junior: goud 60 en 200)
Deelnemen is belangrijker dan winnen en een goede prestatie leveren geeft een extra boost om nog meer het beste uit jezelf te halen.

Ewout (senior: goud horden)
Ik had misschien  geluk dat de rest van onze hurdlesquad niet mee deed, maar de afwezigen hebben altijd ongelijk zoals ze zeggen!

Rune (cadet: goud 60 en zilver 200)
Hoe moeilijker de overwinnning, hoe beter de uiteindelijke winst voelt!

Lore (senior: goud 1500)
PK indoor: veel vrienden terugzien, ideaal wedstrijdverloop, indoor PB en provinciaal schildje als toetje, een ideaal begin van het nieuwe jaar!

Noah (cadet: goud 800)
Eindelijk een schildje… Merci iedereen die er was en supporterde en ervoor zorgde dat ik me helemaal gesmeten heb.

Tine (senior: goud polsstok)
De afwezigen hadden ongelijk!

Amelie (scholier: goud 400 en brons horden)
Leuk om als 1ste jaars 2 keer op het podium te staan! Zeker als ik dan nog eens een schildje erbij kreeg! Het was een geslaagde dag!

Camille (cadet: goud horden en zilver verspringen)
De overgang van miniem naar cadet is me goed bevallen. Een goede start in 2020!

Xanthe (scholier: goud sprint en zilver 200)
Voor de eerste keer in 8 jaar tijd nog eens een schildje halen voelt meer dan geweldig! Ook al vind je zelf dat je beter kan, zijn de mensen rondom je trots op je. PK 2020 was een mooie en leuke wedstrijd!

Zara (junior: goud horden)
Wanneer niet alles verloopt zoals verwacht en je toch als eerste over de finish loopt dan voel je je meer dan gelukkig! Speciale dank aan trainers Hendrik & Melanie.

Op de hoofdingsfoto: Yelana Boone, klaar voor een gouden hink-stap-sprong en een clubrecord! Yelena was een beetje de ster, want zo won ook de titel in het verspringen.
Jente Hauttekeete plaatste 1m92 op de clubrecordtabellen bij het hoogspringen junioren.

Hier de uitslagen: 20200104 PK indoor Uitslagen