Leven als een master

***   Gent  25 januari 2020   ***

Op onze Clubgrade-sporen bollen er treinen!  Eén daarvan flitst onder de slogan ‘Leven als een master’. Als echte believers hebben een Marc Cherlet en een Ronny Coene, met als gewaardeerde co-conducteur Petra Van Damme, zich geëngageerd om in alle masters-categorieën beweging en deelname aan te wakkeren, zowel in  ‘loopgraven’ van de cross als in de ‘salons’ van de indoorhal. ‘Vreugde beleven aan je master zijn!’, zo zou je het ook kunnen noemen. De resultaten zijn soms ondergeschikt aan het samen sporten. Maar toch zijn clubrecords en provinciale titels in het veldlopen te waarderen neveneffecten. Dat is toch super mooi!

We stalen twee berichten uit het Facebookverkeer tussen deze masters, om dat te illustreren.

Jessica Van de Steene, de laatste voorbereidingen met Carine Geiregaten Katrien De Reu verliepen vlotjes deze avond, dus we zijn klaar voor ons 4 * 200m morgenavond! Ik schrijf ons in, dus als jullie nog eens jullie borstnummer en geboortejaar doorgeven zorg ik voor de inschrijving van ons ploegje (volgorde P, J, C, K). Ik zal ons inschrijven met een tijd van 2’02”. Trouwens … leuk nieuwtje vernomen van Ronny Coene deze avond; onze 4*100m is ‘gehomologeerd’ als CR masters AC! en dit kan dus ook morgen voor de 4*200 ladies als we ons stokje succesvol over de eindmeet brengen! Dus ‘Go Go Go ladies’ of eerder ‘Run Run Run’ 😉, tot morgen!

 

 

Terwijl de “salon-atleten” nog niet klaar waren met het opnaaien van de schildjes die ze de week voordien hadden verdiend op het PK indoor, mochten nu ook de echte atleten strijden voor de provinciale titels en bijhorende ereplaatsen over de verschillende categorieën heen. Zij die weer en wind trotseren, en al eens graag een streepje modder, een bultje of al wat meer, of nog andere hindernis, voor de voeten geschoven krijgen.

Een 6-koppige KAAG delegatie maakte de verplaatsing naar Maldegem, waar het plaatselijke ACME dit jaar het PK Cross in goede banen mocht leiden, dit op de gekende omloop in het Sint-Anna park.

En ere wie ere toekomt, slechts één dame aan de start, Christ Willems, maar zij wist wel bij de W50 de titel binnen te rijven, en mocht dan ook gaan aanschuiven voor een schildje.

Bij de mannen knokte eenieder voor wat hij waard was, wat dan ook een aantal podiumplaatsten opleverde, Ridha Guerfal zilver bij de M35, en Zeger Hens en Wouter Notebaert beide brons bij de M45 en M50. Niet zo heel ver achter Wouter finishte Geert Janssens, die alweer een sterke wedstrijd uit zijn benen schudde, en nog wat verderop dan weer Serge Demaere.

Proficiat aan allen!