Moev Miniemen KAAG boven

Het is soms een ‘raar’ zicht, alle atletiek “enthousiasten” mogen zich meten met de “echte” atleten.  Of zoals een tegenstandster van Lieke vroeg net voor haar reeksen van de 60m “Ben jij een pro?”

Maar los daarvan scheerden onze KAAG atleten weer hoge toppen.  4 X een CR mocht ik aanpassen en gelukkig moet ik niet alle PR’s oplijsten want dan zou dit wel een erg lang artikel worden.

Twee opmerkelijke CR’s op de 200m, een unieke afstand voor de 2e jaars VAL miniemen, want enkel op MOEV kunnen ze deze afstand lopen.

Ine Impens is in bloedvorm want na haar horden machtsovername vorig weekend heeft ze nu ook keihard toegeslaan op de 200m.

Toch wel vermeldenswaardig is dat nog 2 andere dames onder de oude CR tijd op de 200m (28″02 uit 2004) doken, Lieke Van Moorhem en Jade Cuvelier waren met 27.48″ en 27.53″ er aan voor de moeite want wervelwind Ine plakte een 26.97″ op de tabel.

Bij de jongens mocht Guust van Autreve ook even proeven van een nieuw CR, hij verwees het oude record (27.88″ uit 2015) naar de geschiedenisboeken met 27.59″ maar wist toen al dat zijn maatje Finn nog wel iets van plan was.  Even later liep deze bijna solo naar 26.20″ .  Finn verbeterde eerder op de middag ook zijn CR verspringen tot 5.37m

Nog een straf verhaal op de 800m.  Wannes en Milan waren in de 2e reeks in hun zoektocht naar een tijd onder de 2’23.32″ eerder gevangen in een te tactische race maar hun teammaat Rens De Waele liet er in de 3e reeks geen gras over groeien.  Met een goede start en een goede ‘haas’ maakte hij in de laatste rechte lijn alles netjes af 2’21.93 CR was zijn beloning.

Verder mochten we ook nog medailles noteren voor Camille Sonneville, 2x goud op verspringen en 60m bij de minimen B (in VAL termen cadet).  Lieke en Ine mochten aanschuiven voor zilver en brons op de 60m min A.  Jade Cuvelier sprong zichzelf naar het zilver bij de min A.  Guust mocht aanschuiven voor een bronzen plak voor zijn verdienstelijke 200 min A.  Sem Serrano liep zich met een PR op de 800m min B naar een zilveren plek.