Gouden Jente op BK MK

In de nieuwe zaal van Louvain-la-Neuve wist Jente Hauttekeete zich tot Belgisch kampioen te kronen op de indoor MK bij de junioren heren.  Op weg hier naartoe verbeterde hij ook nog zijn CR ver 6,99m, had hij 3 pogingen op 4,60m nipt fout, 4,50m kwam op de PSS rekening, snelde hij naar een PR 60m (7″12)  en vestigde hij een nieuw KAAG CR totaal punten van 5582p.  In die zelfde wedstrijd pikte hij ook de Vlaamse titel mee.

In de kantlijn, maar daarom niet minder indrukwekkend, is dit puntentotaal de 3e beste Belgische prestatie ooit en tevens goed voor de 3e plaats op de huidige wereldranking.

Zaterdag wist Camille Sonneville, eerste jaars cadet, zich in haar 5-kamp met Belgisch brons te belonen (en KVV zilver)

Hoe beleefde gouden Jente zijn weekend?  Hij kroop zelf in de pen.

Ik ging naar louvain met de ambitie om 5500 punten te halen, wat ook haalbaar leek te zijn. Ik was er al eens geweest dus ik wist wel ongeveer hoe het daar in zn werk ging. De 60m opende ik direct met een nieuw pr. Ik wist dus meteen dat de vorm goed zat, en dat bleek ook in het verspringen, waar ik alweer een nieuw pr sprong! De 5500 punten leken wel te lukken na 2 proeven al. Het kogelstoten verliep bij het inwerpen iets minder vlot. Maar het bleek uiteindelijk dat iedereen met 7kg zware kogels aan het ingooien was, door een foutje van jury. Uiteindelijk lande de kogel maar 2 cm onder mijn beste wat uiteraard niet slecht is. Alleen het hoogspringen verliep minder goed vanaf 1m93 klopte de aanloop niet meer en bleef ik ook enkele keren haperen aan de grond tijdens de aanloop. Tot en met 1m93 dacht ik dat er zeker wel meer in zat, maar het mocht niet baten jammer genoeg. De tweede dag starte ik met bijna een val op de horden en enkele horden geraakt, maar toch nog een degelijke 8,20. Het polsstokspringen was het hoogtepunt van de tweedaagse waarbij ik mijn pr met 20cm verbeterde naar 4m50. In de afsluitende 1000m was er 1,51,83 nodig voor 5600 punten. Dit lukte net niet, maar had toch 5582 punten. Het vooropgestelde doel was bereikt en ging met een goed gevoel naar huis.

Jente

(meer info volgt)