KVV Cross Rotselaar

Cad Meisjes/Jongens KAAG:

Ciara maakt haar favorietenrol niet waar. 

Veel voorspelling op voorhand. Gaat Ciara winnen, zal de cross wel doorgaan… ?

Uiteindelijk was Ciara niet opgewassen tegen onze vier KAAG cadetten aanwezig op het Vlaams Kampioenschap in Rotselaar. 

Lore Henkens kende een uitstekende start en kon daarna goed volgen. Echter de snelheid werd serieus opgedreven bij de dames cadetten. Lore die nog recupereert van ziek zijn moet lossen maar toont zich sterk en komt als zesde over de meet. 

Bij de jongens gingen ze met drie van start. Noah Coetsier en Thibault Lemmens als tweedejaars (2005) en Sem Serrano als eerstejaars (2006). Na een chaotische start (drie rijen, veel trekken en duwen en een paar keer opnieuw beginnen) zijn Noah en Thibault uitstekend weg. Sem komt pas laat half weg de eerst bocht door en mist zijn start volledig. 

Noah houdt goed stand en sluit onmiddellijk aan bij het kopgroepje. Hij wordt uiteindelijk  knap derde. Thibault kan na zijn blitz-start goed volgen maar moet halfweg wedstrijd de kop lossen. Hij blijft echter doorzetten en wordt 19e (totale rangschikking). 

Sem begint na zijn rampzalige start aan een heuse inhaalrace. Hij wordt in de totale rangschikking 6e, maar geeft wel alle atleten geboortejaar 2006, inclusief de Waals kampioen het nakijken en wordt zo verdiend Vlaams kampioen bij de cadetten jongens 2006.

En coach JC…, die zag dat het goed was 😊.

Bruno