BK cross, dan toch nog…

“De bende van Lore” op het BK.

Met “dank” aan de recente stormen – konden onze kadetten na één week uitstel eindelijk hun BK veldlopen aanvatten. Na de regen van afgelopen week lag het parcours er heel zwaar bij. De organisatie besliste daardoor om de afstanden voor iedereen in te korten. Hier waren de meningen zeker over verdeeld, maar goed, de wedstrijd kon doorgaan.
Bij de meisjes was het uitkijken naar Lore. Toch lichtjes teleurgesteld na haar Vlaams kampioenschap, maar aan de start met veel goesting om het seizoen in schoonheid af te sluiten. Top vijf zou mooi zijn liet ze ons voor de wedstrijd weten. En zo was het ook. Ze startte uitstekend. Liep vlot met de kopgroep weg van “de rest van het pak”. Na een stevige versnelling moest Lore een gaatje laten, maar Lore zette door tot het einde. Het was een spannende race maar ze bleef vechten voor haar plekje, bijna vierde, net niet. Een vijfde plaats was dik verdiend. Het is voor haar nu uitkijken naar volgende week om nog een laatste keer deze winter te knallen op het BK 800m indoor. Daar gaat Lore resoluut voor het podium. We duimen mee!!!
Daarna was het de beurt aan de eerstejaars kadetten jongens (2006). We keken uit naar Sem die reeds een topseizoen achter de rug heeft. Na het behalen van de provinciale en de Vlaamse titel was het afwachten en uitkijken naar wat hij zou kunnen doen op het Belgisch kampioenschap. Iedereen zal wel weten dat het inkorten van de afstand voor hem geen goed nieuws was maar hij had er net zoals Lore veel zin in. Hij startte uitstekend, liep op kop, twijfelde, “loop ik weg” of “hou ik in”… dan toch maar inhouden, het tempo proberen hoog houden en wachten. Dit wierp zijn vruchten af. In de tweede ronde gingen ze er met vier vandoor en moest “het peloton” passen. Het werd een heel erg spannende wedstrijd waar Sem uiteindelijk het brons kon pakken en eindigde op 4 seconden van de winnaar. Ook hij heeft de selectie gehaald en mag volgende week nog eens indoor knallen op de 800m op het BK. Al zal hij hier niet meedoen voor de medailles.
Vervolgens was het aan de jongens van 2005. Noah was afwezig wegens een weekje ski. Thibault en Kasper waren wel van de partij. Thibault die dit jaar zeker al bewezen heeft dat hij ook over veldloopbenen beschikt liep een heel uitstekende wedstrijd. Hij eindigde na nog een prachtige versnelling op het eind als 15e– net na de winnaar van alle crosscup wedstrijden tot nu toe! Een hele sterke prestatie! Hij kijkt nu vooral uit om volgende week op het BK indoor nog een laatste keer deze winter alles te geven. Thibault heeft een uitstekende vorm te pakken. Zijn snelheid op de piste is in stijgende lijn. Met een goeie race loopt Thibault volgende week gegarandeerd een PR!
Kasper verdient een medaille voor moed en doorzetting. Je moet maar lef hebben. Een ganse winter sukkelen met knie, voet en groeiproblemen en toch aan de start verschijnen van een Belgisch kampioenschap, gewoon omdat je het graag doet! Hij liep daarbovenop een prima wedstrijd en kwam halfweg het pak met een felle sprint over de finish.

En de coach… die zag er opnieuw tevreden uit…

#TeamJC#DebendevanLore kijkt tevreden terug

 

Bruno