BK Masters 8 maart 2020

Het indoorovaal van de Gentse Topsporthal. In deze winterperiode nogal eens het decor voor een samenkomst van mooi afgetrainde, veelal jongere wel, mannen- en vrouwenlichamen, die zich met elkaar meten in een rits aan atletiekdisciplines.

Gisteren, 8 maart, was het wel even anders. Van heinde en verre, uit de verste uithoeken inbegrepen, waren ze naar daar afgezakt, Walen zowel als Vlamingen. En hier en daar kon je ze wel nog opmerken, die afgetrainde lichamen. Bij anderen was er dan al wat minder strakheid, en wel wat meer buik, te bespeuren. Bij anderen zag je dan weer aan hun grijze haren of de opkomende kaalheid dat ze al wat meer op leeftijd waren. Velen aarzelden ook niet om hulpmiddelen zoals knieverbanden, steunkousen, en kinesiotapes allerhande in te roepen teneinde sommige lichaamsdelen alsnog tot grootse daden te proberen aanzetten. Het was immers weer zo ver. De tijd was daar om de nationale en provinciale titels te verdelen binnen het mastergelid. Zelfs Engelsen, Fransen, Duitsers, en Nederlanders waren afgezakt naar deze jaarlijkse hoogmis. De oudste deelnemer bleek zelfs al een krasse negentiger te zijn.

We telden 11 KAAG masters die zich daartussen mengden, elk met op voorhand afgelijnde doelen en ambities. De mannen waren in de meerderheid. Traden aan: Ridha Guerfal op 800 en 1500 m bij de M35, Sammy Dalewyn als M40 op hoog en kogel, Bruno Trotteyn (60m, 200m) en Ronny Coene (400m, ver) bij de M45, en verder ook nog Paul Demets (800m) en Marc Cherlet (60m, ver) bij de M50. Iedereen deed zijn uiterste best hier, maar veel medaillegewin kwam er deze keer niet uit de bus. Sammy wist zich te verzekeren van provinciaal goud bij hoog. Ronny dan weer wist als enige nationaal eremetaal in te palmen. In de toch wel ongewone combinatie 400m en ver werden dat respectievelijk brons en goud, telkens ook goed voor de provinciale titels. Sjiek!

Vijf vrouwen dus, die zich, nota bene op Internationale Vrouwendag, elk op hun beurt verzekerden van een pak eremetaal: Carine Geiregat bij de W55 pikte BK goud en zilver in op polsstok en 200m, met telkens de provinciale titel er bovenop, Hilde Lauwers was goed voor nationaal brons en provinciaal goud op haar geliefde 400m, dit bij de W50. Petra Van Damme, dan zitten we bij de W40 ondertussen, combineerde zoals zo vaak 200m en 400m, goed voor provinciaal goud op de kortere sprint, en op het langere werk voor BK zilver en nog eens bijkomend provinciaal goud, vast en zeker een opsteker toch wel na wat blessureleed. Twee W35 ook, Jessica Van de Steene moest bijna simultaan de baan op voor 60m en hinkstap, wat nog eens twee provinciale titels aan het lijstje toevoegde, alsook nationaal zilver en goud. Nationaal brons was er op diezelfde 60m ook nog voor Katrien De Reu, die duidelijk geen schrik meer moet hebben van een startblok, dat heeft iedereen aan de zijlijn nu wel kunnen zien.

Sommigen zullen met meer dan tevredenheid terugkijken op dit kampioenschap, anderen hadden er allicht meer van verwacht, maar niet getreurd, binnenkort zitten we alweer volop in het zomerseizoen, en kunnen ook daar weer doelen uitgezet worden. En kunnen de mannen gaan denken aan een revanchke!

Marc Cherlet

 

 

hier het album

RC2_9026