Indoor Roundup

Deze corona onderbreking geeft ons de tijd eens een paar statistieken onder de aandacht te brengen.

Dan heb ik het niet over het aantal gouden, zilveren en bronzen medailles die we op menig Belgisch-, Vlaams- of provinciaal kampioenschap ter lande mochten laten schitteren rond de nek van menig KAAG atleet.  Die kwamen hier al om de beurt aan bod op eerder verschenen artikels allerlei.

Deze winter mocht ik maar liefst 61x de site van een nieuw KAAG Clubrecord voorzien.  Mag ik zo vrij zijn een paar podia ook hierin te voorzien.

De miniemen waren het meest productief, maar liefst 29 Cr’s schreven ze bij op hun naam.  De juniores pronken met 12 nieuwe namen op de lijst en de cadetten sluiten met een productieve 10 deze lijst.

Het oudste Cr dat deze winter voor de bijl ging was hoogspringen bij de junioren jongens, daar snoepte Jente Hauttekeete het hoogspring record van Ruben De Blieck uit 1991 af hij bracht de 1,90m van toen ondertussen in schijven al op 2,02m.  Finn Coene was ook bij hoogspringen, maar dan bij de miniemen, uitzwaaier van dienst voor het record van Floris Van Coppenolle uit 1996.  1,55m werd ook in schijven bijgewerkt tot 1,63m.  En sluiter in deze statistiek is Ine Impens, miniem, zij knalde op 29 januari voorbij het 200m cr van Inge De Moor uit 2004, de nieuwe toptijd daar is nu 26″97

De grootste verbetering was dan weer voor de miniemen meisjes op de 4x200m, zij gingen in 2 beurten maar liefst 5″28 sneller dan hun leeftijdgenootjes uit 2017.  Yelena Boone verbeterde zichzelf bij HSS van 10,63m naar 11,22m.  Ook Finn mag in dit rijtje, hij jumpte voorbij z’n broer Lars 5,05m uit 2015 en liet finaal 5,53m optekenen in de zandbak.

28 december bleek dan weer de beste dag op een Cr te consumeren, maar liefst 8x mocht er een aanpassing gemaakt worden voor die dag.

Verspringen was hot, maar liefst 9x was er hier een aanpassing nodig.  Idem voor een 4×200 kwartet.  Ook hoogspringen zat in de lift, 8x ging de CR lat de hoogte in.

De jongste CR bezitter deze winter is Arne Dooms, hij mocht z’n naam bijschrijven via zijn MK.  De “oudste” trotse eigenaar heet Carine Geiregat zij zorgde overigens voor het enige BR der onzen, op 28 dec flikte ze dat kunstje, met haar polsstok zwiepte ze zich over 2m42.

Grootste kapers op de kust waren Finn Coene hij liet me maar liefst 16x zijn naam aan- of bijpassen.  Jente Hauttekeete liet me 9x de lijst verversen en de dames Jade Cuvelier en Ine Impens trokken 6x een CR strakker.  Sarah Missine zag dan weer de meeste CR’s verdwijnen uit haar spaarpot, 3 stuks.

Voor wie een vrij moment op de vullen heeft

167 video’s spijzen onze winter youtube playlist.

41 haalden ook de CR 2019-2020 playlist