Verstandig en voorzichtig !

***   Gent, 16 mei 2020    ***

Beste KAAGent-leden

We mogen opnieuw in groep sporten maar er zijn nogal wat restricties, opgelegd door de VAL, de stad Gent en Farys, de uitbater van de Blaarmeersen. Om iedereen en elke discipline aan bod te laten komen hebben we flink moeten puzzelen en waarschijnlijk zal daar nog werk aan zijn eens we zijn begonnen.

We mogen op de piste trainen in groepen van maximum 20 personen en dit steeds onder leiding van een trainer, eens de groep van 20 samengesteld, moeten die atleten steeds in dezelfde groep trainen. Dit wil zeggen dat ze niet in andere groepen aansluiten of bij andere disciplines trainen, tenzij dit dezelfde groep blijft. De trainers hebben de groepen samengesteld en zij zullen jullie ook op de hoogte brengen van wie in welke groep zit en wanneer jouw groep zal kunnen trainen.

De trainingen worden voorlopig pas hervat vanaf de leeftijdscategorie cadet. We bekijken het week per week en trachten ook de trainingen voor de jongste atleten zo snel mogelijk op te starten. Helaas kunnen we niet allemaal samen herbeginnen, daarvoor is de piste te klein en niet voldoende beschikbaar. Ook in het onderwijs is een gedeeltelijke opstart een realiteit.

Er kunnen 4 groepen van 20 personen op de piste en op het middenterrein trainen. Om iedereen aan bod te laten komen, worden trainingen opgedeeld in twee sessies per dag: op dinsdag en donderdag van 18.00 tot 19.15 u. en van 19.45 tot 21.00 u. en op zondag van 10.00 tot 11.15u en van 11u45 tot 13u00. Naast deze reservaties, plannen we voor de volgende weken méér reservaties in, die ons hopelijk worden toegewezen – bestaande reservaties werden immers tot eind mei allemaal geannuleerd door de bevoegde dienst van de stad Gent.

Er zijn nog een aantal regels te volgen: 

– de toegang tot de piste gebeurt via de poorten links en rechts van de tribune, het kleine poortje aan de kantine blijft gesloten.

– de kantine, kleedkamers, vestiaire en toiletten zijn gesloten.

– na de training maak je plaats voor de volgende groep.

– de Leielopers komen niet op de piste, zij verzamelen en vertrekken vanop de parking.

– onderlinge afstanden bewaren, zo weinig mogelijk contacten maken.

– bij begin en na de training moet het gebruikte materiaal gereinigd worden, er zal materiaal ter beschikking zijn.

– de trainers houden een mondmasker aan en/of staan op een afstand van 5 meter. 

– atleten brengen zelf papieren zakdoekjes mee en gebruiken die tijdens de training! Hygiëne!

– de tribune wordt niet gebruikt door toeschouwers.

Het kan best zijn dat het er in andere clubs en in andere steden op een verschillende wijze aan toe gaat, wij moeten rekening houden met de plaatselijke regelgeving.

Het zal wennen zijn voor iedereen, tot nu toe zijn we er als bevolking vrij goed in geslaagd om de vele restricties op te volgen, te zien aan de positieve resultaten. Indien we nu verder de regels kunnen blijven volgen, staat er ons misschien nog wel een sportieve zomer te wachten, ook al zal het er een zijn met een aantal beperkingen…

Het bestuur