We lopen samen virtueel

***   Gent 16 mei 2020   ***

Ter attentie van al onze recreantenbegeleiders, al onze Leielopers en al wie het wil worden, graag deze mededeling vanuit de Vlaamse Atletiekliga:

Beste loopbegeleider,

De Coronaperiode heeft er voor gezorgd dat we met z’n allen meer gaan joggen of stappen.
Daarbij missen we niet alleen het sociaal contact maar ook een uitdaging.

Om joggers enerzijds te blijven prikkelen in het lopen en om anderzijds de band met de club aan te sterken heeft Running&Co in samenwerking met Sporttijden en Hopa Sports een tool ontwikkeld waarmee je uitdagingen kan creëren voor jouw lopers.
Om concreet aan te tonen hoe het werkt organiseert Running&Co tussen 18/05 en 31/05 een “virtuele loopuitdaging” waarbij de deelnemers kunnen kiezen om 5km of 10km te lopen. Deelname is gratis. Ze registreren hun tijd in de app of via de website en maken kans om een loopharnas met verlichting te winnen  (afbeelding hiernaast), we verloten er één per 50 deelnemers.
Aanmelden voor deze uitdaging gebeurt via https://www.hopasports.com/nl/event/running-co-virtual-series. Je kan dus deze link doorsturen naar jouw leden en hen aanmoedigen om hieraan deel te nemen.
De VAL-club die in die periode procentueel (in verhouding tot het ledenaantal van CAD tem MAS) het meest aantal deelnemers heeft kan materiaal aankopen voor haar recreatieve werking ter waarde van € 500!

 

Organiseer jouw virtuele jogging
Kan je je jogging niet organiseren tijdens deze Coronatijd? Dan kan je wel nog met een virtueel event uitpakken: je maakt een event aan met een startuur waarop deelnemers de afstand(en) moeten afwerken van jouw jogging, de deelnemers registreren hun tijd en je krijgt het eindklassement! Bij dergelijke events kan je een deelnamekost vragen van bv. € 5 euro. De betaling en de verwerking gaat volledig via het systeem, de club ontvangt de inschrijvingsbedragen in bulk. € 3 euro gaat dan naar Hopasports voor het gebruik van de betalingsapplicatie en de verwerking van de gegevens, de resterende € 2 euro kan naar een goed doel gaan of gewoonweg naar de clubkas. Sommige organisaties hebben dit inmiddels als succesvol gedaan, het is een vrij gemakkelijke manier om wat geld in het laadje te brengen.

Om je te laten zien hoe je zo’n event aanmaakt organiseren we op donderdag 21 mei om 20u een videosessie voor geïnteresseerden. Inschrijven voor deze sessie gebeurt uiterlijk dinsdag 19 mei via paula@atletiek.be .

Met vriendelijke groeten,

Paula Vanhoovels, coördinator Running&Co
Tony Willaert, voorzitter Beleidscommissie Recreatie

IIII

 

Running&Co
Vlaamse Atletiekliga vzw
Marathonlaan 119c, 1020 Brussel
+32 (0)2 474 72 22
+32 (0)477 24 90 38
info@runningenco
www.atletiek.be/runningenco
volg ons op Facebook: Running&co