Coronaregels bij het trainen

***   Gent  31 juli 2020   ***

Na het verschijnen van een persbericht van de stad Gent over het dragen van het mondmasker in Gent, hieronder even een verduidelijking. Het houdt wel degelijk een verstrenging in die gevolgen heeft voor de trainingen van KAAG.
Volgens de adviesnota van Farys – de beheerder van het terrein en de accommodatie van de Blaarmeersen – kan er wél nog gesport worden zonder mondmasker, mits men de 1,5m afstandsregel respecteert. En deze regel is onder atleten vaak wel een moeilijke… Willen jullie kunnen blijven lopen op het terrein, binnen én buiten de piste, dan zal hieraan meer aandacht moeten besteed worden. Zie het niet als een verplichting, maar als een noodzaak in ieders belang!
Hieronder een deel van het schrijven:
In clubverband: max. 50 personen, indien op veiligheidsafstand van elkaar. 
Hygiëne: handen wassen voor- en na het sporten.
Gedeeld sportmateriaal dient steeds voor- en na het sporten schoongemaakt te worden.
Verplicht dragen van een mondmasker: in alle openbare gebouwen, publieke ruimtes en op drukke plaatsen of terreinen waar de veiligheidsafstand van 1.5m niet gegarandeerd of gehandhaafd kan worden.
Voor sporthallen en zwembaden betekent dit vanaf de toegang van de accommodatie tot in de kleedruimtes en bij alle andere verplaatsingen in de infrastructuur, voor buitenterreinen geldt dit vanaf de toegang tot het terrein voor alle verplaatsingen, uitgezonderd de actieve sportzone.

Om contactopsporing mogelijk te maken, geldt er een registratieplicht.

Op onze vraag ter verduidelijking gaf Farys nog deze toelichting:
Atleten die intensief sporten (op de piste, opwarmen rond de vijver, op de skiberg) zullen niet tegengehouden worden wanneer ze geen mondmasker dragen.

Evenwel, bij alle andere verplaatsingen van- en naar de sportterreinen voor- en na het sporten, dient het mondmasker gedragen te worden

Trainers die niet zelf deelnemen aan de training, blijven een mondmasker dragen én registreren elke aanwezige atleet pér training!
Ontsmettingsmateriaal staat ter beschikking in de gang van het clubhuis. Wie als trainer nog een bijkomend flesje ontsmettingsmiddel nodig heeft, kan dit mij per kerende laten weten.
Met vriendelijke groet,
Sofie Timmermans
Secretariaat & Jeugd