KAAG G-atleten als voorvechters

*** Brussel 16 augustus 2020 ***

De Belgische Kampioenschappen atletiek spraken voor het eerste van ‘geïntegreerde competitie’. Dit wil zeggen dat G-atleten tezelfdertijd aan de startlijn stonden  als alle andere atleten. 

Natuurlijk was onze selecte groep van KAAG-talenten met een fysieke beperking van de partij. En of ze het goed deden! Zes medailles kwamen om hun hals: Cecile Goens (nog maar Scholier!) goud op 200m en brons op 100m wheelers, Gitte Haenen goud op 100m en goud op verspringen (cat. 63), Peter Cosyn goud op zowel de 400m als de 800m wheelers. Op dit laatste nummer stelde hij zijn eigen Belgisch record bij naar 3’05″51.

“En welke tegenstand was er?”, hoor ik als opmerking? Deze vraag buigen wij graag om naar een uitdaging en een oproep. Deze atleten tonen aan dat competitiesport voor personen met een beperking wel degelijk boeiend  en begeesterend kan zijn. Met hun voorbeeldgedrag nodigen zij uit. In die zin zijn het voorvechters! 

“Blij dat ze in ons team zitten!”

 drie maal Cecile

 

drie maal Gitte

 

drie maal Peter

 

Foto’s met dank overgenomen van Gilles Dehérand.