Clubrecords blijven sneuvelen

finn_coene_CR

Het atletiekseizoen krijgt in betere coronatijden toch nog een fijn staartje. Zo vliegen ook onze atleten er in binnen- en vaak ook buitenland vlotjes terug in. We mochten al een paar opmerkelijke prestaties voor KAAG noteren. PR’s sneuvelen na bijna 6 maanden corona vlotjes, de honger was duidelijk groot. Ook de tabel met clubrecords kreeg al een pak verbeteringen te verwerken, vaak CR’s op aangepaste horden hoogte, of buitenlandse nieuwe jeugdafstanden.

Er is wel een blauw-witte atleet die er na de herstart toch wel bovenuit steekt op dat vlak. Finn Coene slaagde er op 18 augustus in op 1 meeting maar liefst 3 KAAG minimenrecords te verbeteren: speer (43,36m), 80m (9″98) en verspringen (5,67m) moesten er in die volgorde aan geloven.

Alle gekheid op een stokje deed hij dat in Vorst op 30 augustus nog eens koninklijk opnieuw! Alweer 3 CR verbeteringen. Deze keer mochten we de records op 80m (9,82”) en 150m (18,26”) aanpassen. Het meeste aanzien had toch z’n beste sprong bij het verspringen: met 6.01m zet hij zich als 13 jarige naast de besten ooit in België.

De beste sprong van Finn kan je samen met verschillende andere mooie prestaties terugvinden op Youtube.