Het jaar in het Facebook

*** Gent 18 november 2020 ***

We blikken even terug in het voorbije atletiekjaar, van 15 oktober 2019 tot 15 oktober 2020. We doen dat door de bladeren in Facebook. Op zoek naar de berichten die onze club zelf via dit medium de wereld heeft ingestuurd.

Het was wel een bijzonder jaar, zoals iedereen wel kan raden of heeft meegemaakt. De berichten laten zien dat het in sommige maanden behoorlijk druk was, in andere kalm tot akelig stil. Met 50 berichten doorheen het ganse jaar, wat zoveel betekent als bijna één bericht per week, mogen we toch nog gewagen van een vrij ‘normaal’ jaar. Van een totale lock down op gebied van communicatie kunnen we dus niet spreken.

De ‘drukste’ maanden waren januari, november en februari, met respectievelijk negen, acht en zeven berichten. In de maanden april, juni en juli verscheen er telkens maar één bericht.

We gingen op zoek naar de berichten die volgens de eigen telling van Facebook het grootste bereik hebben gescoord. Deze berichten stonden op het podium:

 

Bronzen medaille

Met een bereik van 1591 personen, op 12 november 2019:
GITTE WINT ZILVEREN MEDAILLE op paralympics.
We konden met fierheid melden dat onze clubgenote Gitte Haenen de zilveren medaille won in verspringen.

 

Zilveren medaille

Met een bereik van 1655 personen, op 13 november 2019:
GITTE GOED VOOR TWEEDE PLAK IN DUBAI
Dit bericht ging over de derde plaats die Gitte veroverde in de 100m.

Gouden medaille

Met een bereik van 2319 personen, op 1 februari 2020:
KANDIDATEN GENTSE SPORTAWARDS: Gitte Haenen en ons Pupillen-Miniementeam.
In dit bericht deden wij een oproep om te stemmen voor de twee kandidaten van onze club: Gitte maakte kans om gekroond te worden tot Gentse Sportvrouw van het jaar en onze ploeg van Pupillen en Miniemen dong mee naar de titel van Gentse Jongerenploeg van het jaar 2019.

Uiteindelijk zouden deze awards later blijven hangen in de mist van de coronapandemie.