Rayan gaat Europa in.

Op de IFAM meeting in Oordegem slaagde Rayan er in zich te plaatsen voor het aankomende EK U23 deze zomer in Tallinn.  Met 8:45,46 dook hij op de 3000m steeple ruim onder de gevraagde 8:53,18.  Een nieuw toptalent uit de stal van Jean-Claude die KAAG ook internationaal op de kaart zet.

Proficiat aan Rayan en het hele team.

 

Jonas legde de kersverse EK reiziger daags na zijn exploot even op het interview rooster.

Had je deze wedstrijd doelbewust gekozen om voor het EK te gaan, had je een doel voor ogen?

EK was wel een doel voor mij, maar aangezien het de eerste keer was dat ik deze discipline ging doen wist ik niet wat er van moest verwachten.

 

Hoe verliep de voorbereiding op zo’n eerste steeple wedstrijd voor jou?

Deze winter heb Ik rustig en goed kunnen opbouwen zonder eigenlijk te moeten focussen op wedstrijden en dat heeft er wel voor gezorgd dat Ik gewoon mijn eigen ding kon doen. Ik liep net voor de ramadan een goeie 5km rond de Watersportbaan en zag dat mijn laatste 3km in 8:33 was. De EK-limiet voor 5km leek iets te scherp dus ben ik 2 maand geleden dan maar beginnen trainen op de horden. Dat verliep na de tweede training eigenlijk wel nog vlot. De steeple bak zelf was deze woensdag pas echt goed. De week ervoor kwam ik nooit uit en ben ik zelfs eens gevallen 😅 . Maar na de training op woensdag deze week was er wel al wat meer vertrouwen.

 

Hoe kijk je naar de komende weken ter voorbereiding naar dat EK? Vermoedelijk heb je ook nog wat examens te maken in juni die trainen moeilijk kunnen maken?

Ik ga de horden even naast mij laten liggen de komende 2 weken en meer focussen op het anaerobe werk. De examens zijn natuurlijk ook belangrijk maar met een goeie dag planning moet trainen en leren wel combineerbaar zijn.

 

Wij duimen alvast voor Rayan de komende weken. Hij zal KAAG meer dan goed vertegenwoordigen daar in Tallinn.
(foto @quintenlafort)